Zoeken

Bandit 1250 vs FZ1 Fazer: GT in het kwadraat

5: Conclusie

15 december 2008
Inhoudsopgave
Bandit 1250 vs FZ1 Fazer: GT in het kwadraat
2: Pakezel
3: Renpaard
4: Weinig verschil
5: Conclusie
6: Technische gegevens

Conclusie

Bandit GT vs FZ1 GT
Van sommige motorfietsen zijn kant en klare ‘speciale’ uitvoeringen verkrijgbaar. Uitgerust met een selectie van de beschikbare, originele accessoires en – niet geheel onbelangrijk – meestal voordeliger dan wanneer je zelf deze extra’s los Bandit GT vs FZ1 GTerbij koopt. Verschillende motormerken brengen op deze manier bijvoorbeeld een tour uitvoering van een bestaand model op de markt en benadrukken dat vaak door het model dan GT te noemen, oftewel Grand Tour.

Zo verschillend als de insteek van Suzuki en Yamaha is voor de ‘standaard’ Bandit 1250SA en de FZ1 Fazer, zo verschillend is tevens de gedachtegang voor de speciale GT uitvoeringen van deze beide motorfietsen. De accessoires die aan de Bandit en FZ1 zijn toegevoegd zijn weliswaar grotendeels identiek, maar op 1 punt verschillen ze en dat is niet het minste. De Suzuki is uitgerust met koffers, terwijl de Yamaha deze heeft thuisgelaten.

Bandit GT vs FZ1 GTDe FZ1 GT heeft ‘in plaats daarvan’ valblokken meegekregen. Een accessoire die zeker past bij de sportieve aspiraties van de Yamaha. Echter het ontbreken van koffers –op een motor in een GT uitvoering – mist naar onze mening juist waar het om draait. Puur kijkend naar de ‘meerwaarde’ van de GT uitvoering heeft de Bandit dan ook meer te bieden en zou je dus ‘winnaar’ van deze speciale uitvoeringen kunnen noemen. Deze meerwaarde – en het verschil erin - komt ook naar voren in euro’s. Bij Yamaha moet je € 500 op de standaardprijs bijleggen, terwijl de Suzuki € 1500 extra voor de GT uitvoering rekent. Maar zelfs dan is de Bandit 1250SA GT altijd nog goedkoper dan een standaard FZ1 Fazer.

Bandit GT vs FZ1 GTGaat het je niet perse om de koffers, maar wil je wel een volle kuip en andere ruit dan hebben beide GT uitvoeringen allebei een meerwaarde voor een leuk prijsje. Of het dan een Bandit of een FZ1 wordt, ligt weer – net zoals we bij eerdere onderlinge vergelijkingstesten hebben gezien – puur aan je persoonlijke smaak. De FZ1 als je van een sportief karakter houdt en de Bandit als je voorkeur meer bij het all purpose use ligt met een zeer aantrekkelijk prijskaartje.

  Suzuki Bandit 1250SA Grand Touring 
 • Koffers
 • Vermogen onderin
 • Prijs

 • Bochtenstabiliteit
 • Windbescherming
  Yamaha FZ1 Grand Tour ABS 
 • Sportief karakter
 • Vering en remmen
 • Stuureigenschappen

 • Prijs
 • Geen koffers

Meer foto's van deze motoren zijn in onze wallpaper sectie te vinden.