Zoeken

Introductie Kawasaki ZX-10R

Pagina 6

10 december 2007
Inhoudsopgave
Introductie Kawasaki ZX-10R
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

Conclusie

ZX-10R_static_DR2_4385.jpg 

Met de 2008 versie van de Ninja ZX-10R heeft Kawasaki flink uitgepakt. De boodschap na alle kritiek van versie 1 (2004) en vooral versie 2 (2006) werd besloten de zaken voor deze derde generatie ZX-10R grondig aan te passen. Met resultaat, zo mag worden gezegd. De fiets, waarin rijders als Regis Laconi erg veel input hebben gehad, heeft in één klap een streep gezet onder zijn 'dramatische' verleden. En dát konden de groene jongens goed gebruiken. Een verbeterde vermogensafgifte, een sterk verbeterd rijwielgedeelte met dito vering maakt dat groene Superbike is getransformeerd van een bot stanleymesje tot een vlijmscherp Samurai zwaard. Iets wat alleen al door de gereden rondetijden werd onderschreven: snelste tijd werd gereden door een Amerikaanse journalist en ex coureur die een onvoorstelbare 2:04,5 op de klokken wist te zetten.

Of we niets hebben aan te merken? Toch wel, zo is het opmerkelijk hoe zwak het middengebied is ten opzichte van het topvermogen. Een zoektocht naar een snelle rondetijd laat zich het liefst boven het 9.000 toerengebied afspelen. Ter illustratie: een in eerste of

ZX-10R_actie_Z9M6072.jpg

Zondermeer prima spul, die Arabische Norrit capsules.

tweede versnelling genomen hairpin leverde bij gelijk gebleven snelheid op de apex bij uitkomen bocht alleen al een snelheidsverschil van bijna vijftien kilometer per uur op. Daarnaast was het opmerkelijk hoe lastig de motor in vrijstand te krijgen was. In stilstand nog enigszins te doen, maar rijdend nagenoeg onmogelijk.

De toon is gezet, de messen zijn geslepen. Met de 2008 versie van de Ninja ZX-10R heeft Kawasaki de aanval ingezet, en dat zou het komend seizoen nog wel eens interessante gevechten op kunnen gaan leveren. De concurrentie is gewaarschuwd, de groenen zijn terug.

  • 'Feedback en vertrouwen'
  • Windbescherming
  • Remmen


  • Geluid (welk geluid)
  • Middengebied
  • Vrijstand versnellingsbak