Zoeken

World Superbikes - USA: SBK races

World Superbikes - USA: SBK races

6 juni 2008
Inhoudsopgave
World Superbikes - USA: SBK races
Pagina 2

start 

Bij het doven van de rode lichten was echter Troy Bayliss als eerste weg en nam de leiding vóór Max Neukirchner. Max Biaggi had een prima start en sloot, vanaf de negende startplek, als derde aan maar ging na een aantal bochten rechtdoor en kwam als zeventiende weer op de baan. Het zou een moeilijke race worden voor de Italiaan, die nog steeds niet in goede vorm steekt, en uiteindelijk finishte hij waar hij gestart was, als negende. Het leidende duo werd gevolgd door Noriyuki Haga (de Japanner had de dag ervoor zijn rechtersleutelbeen gebroken..), Carlos Checa, Troy Corser, Régis Laconi en Fonsi Nieto. Troy Bayliss behield de leiding maar kort want hij werd al snel door de sterk rijdende Max Neukirchner gepasseerd. Carlos Checa deed intussen zijn best om de verloren meters van zijn wat mindere start goed te maken, en na zowel Bayliss als Neukirchner voorbij te zijn gegaan reed 'el Torro' al vanaf de vierde ronde aan de leiding.

Neukirchner
Max Neukirchner reed wederom sterk, zijn volgende overwinning lijkt een kwestie van tijd.

Achter de leidende Carlos Checa streden Max Neukirchner en Troy Bayliss om de tweede plaats, maar in een poging van Neukirchner weg te komen ging de Australiër in de fout en werd middels een highsider van zijn Xerox Ducati geworpen. Neukirchner moest zelfs over de kerbstones om Bayliss te ontwijken en verloor zodoende de aansluiting met Checa. ChecaEen ronde later was Noriyuki Haga het slachtoffer toen die met zijn Yamaha tegen de Amerikaanse grond kwakte. Haga kon op zijn beurt maar net ontweken worden door Jakub Smrz die achter Haga en Nieto reed.

Max Neukirchner kreeg in het vervolg van de race met Troy Corser te maken die hem dan ook in de vijftiende ronde passeerde. Daarachter reed al een tijdje een groep met Jakub Smrz, Karl Muggeridge, Michel Fabrizio, Lorenzo Lanzi, Fonsi Nieto, Kenan Sofuoglu, Shuhei Aoyama, Yukio Kagayama en Max Biaggi. Carlos Checa wist zijn voorsprong gestaag uit te bouwen en zonder enige dreiging reed de Spanjaard naar zijn eerste Superbike overwinning. Troy Corser werd op 2,8 seconden tweede en Max Neukirchner werd tegen het eind van de race nog verrast door de oprukkende Michel Fabrizio die zo de derde podiumplaats opeiste. De daarachter rijdende groep was in een aantal kleine groepjes uiteengevallen waarvan Fonsi Nieto de vijfde plaats pakte door in de voorlaatste ronde nog Jakub Smrz een plek terug te verwijzen. Karl Muggeridge en Yukio Kagayama werden zevende en achtste, Max Biaggi negende en Ryuichi Kiyonari tiende.

podium1Met drie Alstare Suzuki's in de top tien kon het team wederom spreken van een geslaagde race. Dat kon niet worden gezegd van de (éénmalige) nieuwe kleurstelling die maar weinig afweek van het origineel. Van het PSG-1 Kawasaki team kwam Régis Laconi in de vierde ronde ten val (net voordat Bayliss viel) en was Makoto Tamada weer in geen velden of wegen te bekennen. De Japanner werd negentiende. De vervanger van Luca Morelli in het Alto Evolution Honda team, de 39-jarige Amerikaan Jason Pridmore, werd éénentwintigste.

Uitslag SBK race 1:

1 - Checa C. (ESP) HANNspree Ten Kate Honda
2 - Corser T. (AUS) Yamaha Motor Italia - +2.809
3 - Fabrizio M. (ITA) Xerox Ducati - +6.546
4 - Neukirchner M. (GER) Alstare Suzuki - +7.764
5 - Nieto F. (ESP) Alstare Suzuki - +16.475
6 - Smrz J. (CZE) Guandalini Racing by Grifo's Ducati -  +17.126
7 - Muggeridge K. (AUS) D.F. Racing Honda -  +17.284
8 - Kagayama Y. (JPN) Alstare Suzuki -  +17.416
9 - Biaggi M. (ITA) Sterilgarda Go Eleven Ducati -  +18.117
10 - Kiyonari R. (JPN) HANNspree Ten Kate Honda -  +20.467
11 - Lanzi L. (ITA) RG Racing Ducati -  +21.742
12 - Sofuoglu K. (TUR) HANNspree Ten Kate Honda -  +27.533
13 - Lavilla G. (ESP) Ventaxia VK Honda -  +32.609
14 - Xaus R. (ESP) Sterilgarda Go Eleven Ducati -  +33.165
15 - Holland R. (AUS) D.F. Racing Honda -  +34.182
16 - Nakatomi S. (JPN) YZF Yamaha -  +34.500
17 - Badovini A. (ITA) Team Pedercini Kawasaki -  +36.155
18 - Gimbert S. (FRA) Yamaha France Ipone GMT 94 -  +41.685
19 - Tamada M. (JPN) PSG-1 Kawasaki Corse -  +43.579
20 - Rolfo R. (ITA) Hannspree Honda Althea Honda -  +54.195
21 - Pridmore J. (USA) Alto Evolution Honda -  +1'00.388
22 - Iannuzzo V. (ITA) Team Pedercini Kawasaki - +1'02.104
23 - Jensen S. (USA) On The Throttle.tv Suzuki -  +1'09.953
24 - Napoleone L. (FRA) Grillini PBR Team Yamaha -  +1'12.258

RET - Aoyama S. (JPN) Honda
RET - Checa D. (ESP) Yamaha
RET - Haga N. (JPN) Yamaha
RET - Bayliss T. (AUS) Ducati
RET - Laconi R. (FRA) Kawasaki