Zoeken

WK Superbike Imola: Biaggi wereldkampioen

WK Superbike Imola: Biaggi wereldkampioen

27 september 2010
Inhoudsopgave
WK Superbike Imola: Biaggi wereldkampioen
Race 1
Race 2

Max Biaggi heeft als eerste Italiaan het WK Superbike op naam weten te schrijven. Voor 69.000 uitzinnige fans werd de Romein tot wereldkampioen gekroond, terwijl Carlos Checa zijn eerste dubbelzege in het kampioenschap wist te scoren.

01_Biaggi_TeamAprilia.jpg 

Een elfde plaats in race 1 en een vijfde plaats in race twee waren voor Biaggi voldoende om tot 2010 World Superbike wereldkampioen te worden gekroond. Negen wedstrijden wist de Alitalia Aprilia rijder dit jaar op naam te schrijven, waarvan vier dubbelzeges in Portimao, Monza, Miller en Misano. Zijn enige tegenstander in het kampioenschap, Leon Haslam, viel in de tweede race zijn GSX-R1000 uit met technische problemen, waardoor de titel Biaggi niet meer kon ontgaan.

Hoewel het hele weekend de ogen waren gericht op Max Biaggi, die als eerste Italiaan op een Italiaanse motor in Italië de wereldtitel kon beklinken, wist Mad Max zich maar met moeite te kwalificeren voor de voorlaatste wedstrijd van het 2010 seizoen. Na in de kwalificatie niet verder te zijn gekomen dan een teleurstellende 14e plaats wist Biaggi tijdens de verregende superpole toch door te dringen tot Superpole 3, en mocht op racedag vanaf een 7e plaats starten.

Superpole ging voor het eerst naar Tom Sykes, die liet zien dat het intensieve testprogramma van de afgelopen week zijn vruchten had afgeworpen door de ZX-10R naar de Superpole te rijden. Sykes werd op de eerste startrij vergezeld door de halverwege dit seizoen op Aprilia overgestapte Jakub Smrz, Leon Haslam en de sterk rijdende Luca Scassa. Carlos Checa, die in beide reguliere kwalificaties nog de snelste tijd op de klokken had gezet, werd het slachtoffer van Superpole, drong niet door tot Superpole 3 en moest daardoor van de derde startrij aan beide 21 ronden durende wedstrijden beginnen.