Zoeken

Voorbeschouwing WSBK 2006 - Phillip Island

Pagina 2

1 maart 2006
Inhoudsopgave
Voorbeschouwing WSBK 2006 - Phillip Island
Pagina 2

WSS - De "Charpentier Show"

Vorig jaar was er winst voor Sébastien Charpentier met een tweede plaats voor Kevin Curtain en een derde voor Fabien Foret. Wie gaat er dit jaar met de winst naar huis, of liever, naar Valencia? Dat Sébastien Charpentier de race in Qatar won was geen verrassing, maar de manier waarop was indrukwekkend. Alsof hij met zijn tegenstanders speelde en in de laatste ronden besloot dat het genoeg was. Wie zegt dat deze man op Phillip Island ook niet wint? Teangenoot Kenan Sofuoglu reed een hele goede race, kon het tempo lang volhouden en koos op een gegeven moment voor een zekere derde plaats. Hij zal er zeker bij zitten. Kevin Curtain kon nog geen echte vuist maken tegen Charpentier, maar de YZF-R6 is nieuw en een tweede plaats in een debuut race is natuurlijk niet slecht te noemen. Broc Parkes had een mindere start van het seizoen. Hij verbrandde zijn koppeling bij de start en had als gevolg van de slippende koppeling te weinig remmend vermogen (de slipperclutch werkte niet goed) waardoor hij in de tweede ronde in het gravel belandde. Beide willen natuurlijk schitteren op hun thuiscircuit. Een andere Australiër die ook zal willen schitteren is Anthony Gobert. De vervanger van David Checa wist in Qatar een twaalfde plaats te behalen en hij heeft belooft voor het thuispubliek te willen vlammen. Wordt de "Charpentier Show" voor even weer "TheGoShow"?

Anthony Gobert wil een show maken van zijn thuiswedstrijd.
Met twee Ducati"s 749R in de top tien kan men in Bologna best tevreden zijn. Cristian Zaiser behaalde met de LBR Ducati een achtste plaats en Josh Brookes, ook Australiër, met de SC Caracchi Ducati een tiende. Hopelijk blijven deze jongens zulke resultaten behalen. Dat Kawasaki geen hoofdrol zou spelen dit seizoen was verwacht, maar als de ZX6-RR van Dean Thomas geen versnellingsbak problemen had gehad in de voorlaatste ronde had hij wellicht voor een verrassing kunnen zorgen. Op dat moment was hij in gevecht om de vijfde plaats met Robbin Harm, Massimo Roccoli en Cristian Zaiser.
Hopelijk heeft Bazza meer geluk op Phillip Island.
Voor wat betreft de Nederlandse inbreng, de touché die Barry Veneman had met Gianluca Nannelli was een inschattingsfout en we nemen aan dat "Bazza" dat geen tweede maal doet. Wel jammer dat het gebeurde want een top tien notering had er zeker in gezeten. Didier Vankeymeulen greep met een zestiende plaats net naast de punten en moet in staat worden geacht om deze tweede wedstrijd wel in de punten te kunnen finishen.
Didier Vankeymeulen hoopt nu wel punten te scoren.
En nu maar hopen dat niemand last krijgt van de zeemeeuwen...