Zoeken

Verslag Grand Prix Japan

Pagina 4

21 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag Grand Prix Japan
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

MotoGP

Geen wereldkampioenschap voor Rossi in Japan op het "Honda-circuit" Motegi. Dat was de droom van Yamaha, maar die spatte uit elkaar na de crash van Valentino. Wie ging er dan met de overwinning vandoor? Het was Loris Capirossi die een fantastisch einde van het seizoen doormaakt. Hij pakte de overwinning, zijn eerste dit seizoen, voor de favorieten: Melandri, Biaggi en Hayden.

Capirossi en Biaggi vechten om plaats 1
Capirossi startte slecht en verloor enkele plaatsen. Het gevecht om de voorste plaatsen ging tussen Melandri, Biaggi en Capirossi. Valentino Rossi kwam snel naar voren om het de drie kemphanen lastig te gaan maken. Biaggi pakte de kop en Capirossi was de enige die hem kon volgen. Ondertussen waren Melandri en Rossi in een zwaar gevecht verwikkeld en raakten zij elkaar. Dit resulteerde in een crash die beide rijders een nulscore opleverde.
Rossi pakte geen punten door een crash
Het was Capirossi die vlak voor het einde van de race de kop pakte en daarmee de overwinning veilig stelde. Tweede werd dus Biaggi en derde was Makoto Tamada op de Honda. De tweede plaats was voor Biaggi een goede score, want doordat Gibernau ook crashte loopt hij erg ver terug in het kampioenschap ten opzichte van Biaggi.