22 juni 2005
Inhoudsopgave
Pagina 2
Pagina 3

groot en die werd alleen maar groter. Valentino Rossi deed exact hetzelfde als de week ervoor in Mugello met Max Biaggi. Drie ronden voor het einde een eindsprint inzetten, een ronde record neerzetten en de winst pakken, 5 uit 6 voor Rossi. Valentino Rossi:

Op het einde was de machine zo goed in de bochten. Ik vond het prachtig er zo mee te kunnen rijden.

Het was een mooi gevecht tussen de twee, maar dat Rossi juist hier won zal pijn hebben gedaan bij Gibernau..hij vond het vooral jammer voor de fans. Sete Gibernau:

Vandaag had ik weer een goed gevoel met de machine. Hij begon alleen tegen het eind van de wedstrijd aan de linkerkant te glijden waardoor ik snelheid verloor.

Marco Melandri voelt zich helemaal thuis op de Honda RC211V want hij behaalde weer een podium plaats. Na een fraai gevecht met Alex Barros en Nicky Hayden, dat hij in de laatste ronde in zijn voordeel besliste, eiste hij de derde plaats op. Max Biaggi, die voor de andere motor had gekozen vanwege de betere remmen, reed een wat flauwe race en pakte een zesde plek. De teamgenoot van Rossi, Colin Edwards, werd zevende op 18 seconden waarmee maar weer eens werd bevestigd dat vooralsnog de enige die echt hard kan gaan met Yamaha"s M1 machine Valentino Rossi heet. Het ging sowieso hard op het circuit van Montmélo, Rossi reed deze race ruim 46 seconden sneller dan de race van vorig jaar, da"s bijna 2 seconden per ronde! En de Duc"s? In Mugello nog heel knap derde en vijfde nu werd Checa elfde en Capirossi twaalfde..waar hij in 2003 nog wist te winnen. Bridgestone had z"n zaakjes niet voor elkaar, er lag een nieuwe laag asfalt, dus zaten die ook niet voorin. Hoogst geklasseerde Bridgestone-rijder was Shinya Nakano op een negende plek. Teamgenoot Alex Hofmann en Suzuki-rijder John Hopkins wisselden zelfs hun achterband in de pits. Wat zal de TT van Assen brengen? Het is een favoriet circuit van Valentino Rossi..