Zoeken

Verslag betandwin.com British Grand Prix

Pagina 3

28 juli 2005
Inhoudsopgave
Verslag betandwin.com British Grand Prix
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

250cc

Ook in de 250cc klasse was het de regen die voor een verassende uitslag zorgde. Randy de Puniet boekte namelijk de overwinning en dat was alweer bijna een jaar geleden. Hij kreeg het echter niet kado, want Anthony West zat hem in de laatste fase van de race voortdurend op de hielen. Het lukt West helaas niet om KTM een overwinning te bezorgen in hun debuutrace in de 250cc klasse, maar met een tweede plaats waren ze bij KTM uiteraard meer dan tevreden!

Close racing in de stromende regen...
Casey Stoner pakte de derde plaats, nadat hij zich enorm verremde bij een poging de overwinning naar zich toe te halen even voor het einde van de race. Achter hem werd Pedrosa vierde, vijfde Corsi en zesde Porto. Eigenlijk was het Aoyama Dovizioso die de snelste was in de eerste fase van de race, maar bij nam teveel risico, ging onderuit en pakte nul punten. Dovizioso begon snel, maar zakte gedurende de race terug. Hij finishte op een teleurstellende zevende plaats.
Aoyama deed het best goed in de regen
Voor Guintoly en Ballerini was het feest, want door alle chaos pakten beide privérijders behoorlijk wat punten door nog net binnen te top tien te finishen.
Locatelli voorzichtig door de chicane