Zoeken

Michele Pirro blijft officieel testrijder Ducati Corse

29 mei 2023
Ducati heeft het contract met Michele Pirro met nog eens drie jaar verlengd. De 36-jarige Italiaan blijft daarmee de testrijder van de fabrikant uit Borgo Panigale tot eind 2026.

Afkomstig uit San Giovanni Rotondo en negenvoudig Italiaans kampioen, heeft Michele de afgelopen elf jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Desmosedici GP. 

Pirro heeft ook deelgenomen aan de ontwikkeling van de Ducati MotoE, die debuteerde tijdens het laatste GP-weekend op Le Mans in de eerste race van het FIM MotoE Wereldkampioenschap.

Naast deelname aan talloze testsessies met het Ducati Test Team en racen in het Italiaanse Superbike kampioenschap met de Panigale V4 R, was Michele ook aanwezig bij tal van MotoGP Grands Prix en zal hij over iets meer dan een week deelnemen als wild card in de komende GP van Italië, van 9 tot 11 juni op het circuit van Mugello.
 

Luigi Dall'Igna (algemeen directeur van Ducati Corse):
"We zijn verheugd dat we de komende drie jaar weer op Michele kunnen rekenen. Pirro begon zijn werk als testrijder elf jaar geleden, dus geen andere rijder kent onze Desmosedici GP zo goed als hij. Het is ook te danken aan zijn waardevolle bijdrage dat we erin geslaagd zijn om onze motorfiets zo competitief te maken als hij nu is. Het doel is om te blijven groeien; kunnen rekenen op Michele's geweldige ervaring is zeker een pluspunt in ons ontwikkelingswerk."


Michele Pirro (#51, Ducati MotoGP-testteam):
"Het grootste deel van mijn sportieve carrière heb ik met Ducati gereden en ik kan me geen andere kleur voorstellen dan het rood van de Borgo Panigale-fabrikant. Ik kwam hier in 2013, waarschijnlijk tijdens de moeilijkste jaren voor Ducati Corse, maar nu beleef ik ook de beste momenten voor het bedrijf. 

Ik ben erg trots op wat we samen hebben bereikt. Ik heb nauw samengewerkt met de nieuwe generatie Italiaanse coureurs en leer altijd iets nieuws van hen. Zoals altijd zal ik hard werken om een bijdrage te blijven leveren aan de ontwikkeling van de Desmosedici GP en de Panigale V4. Ik dank Claudio, Gigi, Paolo en Davide, en alle mensen die in mij geloven. Forza Ducati!"