Zoeken

GP Mugello - MotoGP

GP Mugello - MotoGP

5 juni 2007
Inhoudsopgave
GP Mugello - MotoGP
Pagina 2

Bella Italia!

Italie, het land van pizza, lekker ijs, mooie motoren en calcio. Maar ook van armoede, corruptie en maffia. Italie, het land dat al zo veel goede coureurs heeft voortgebracht, én nog steeds doet! Waar de motorsport écht beleefd wordt. Italie, waar bijna altijd de zon schijnt, ook in de Toscaanse heuvels rond het circuit van Mugello nabij Firenze (of Florence). Daar waar het altijd een volksfeest is, vergelijkbaar met óns Assen maar dan alléén rond de baan. Daar vond dit weekend de zesde race uit het wereldkampioenschap MotoGP plaats. Het circuit van Mugello, eigendom van Ferrari, staat altijd garant voor spectaculaire races vanwege zijn de snelle bochten en het schitterende verval (41.19 meter in totaal!) waardoor een goede afstelling zeer belangrijk is, zéker voor de wegligging.

Circuit gegevens:
Lengte: 5245m.
Linkerbochten: 9
Rechterbochten: 6
Breedte: 9,6/14m.
Rechte eind: 1141m.

In de MotoGP keek Valentino Rossi tegen een achterstand van 21 punten aan en natuurlijk wilde de zevenvoudig wereldkampioen, én vijfvoudig racewinnaar in de MotoGP op Mugello, graag, juist hier, die achterstand goed maken of op zijn minst verkleinen. Casey Stoner, leider in de tussenstand, zal daar anders over gedacht hebben. Hij wist drie van de vijf races te winnen en zou niets liever willen dan winnen voor Ducati, op hun thuiscircuit. Maar ook teamgenoot Loris Capirossi, die tot dusver een "ondermaats" seizoen kent, kon wel een succes gebruiken, en waar kun je dat beter doen dan voor je eigen fans op je eigen circuit! Of zou één van de Rizla Suzuki mannen Chris Vermeulen of John Hopkins met de winst gaan strijken?

Vermeulen kent nu de smaak van een overwinning en zal dat zeker vaker willen proeven terwijl Hopkins juist eindelijk eens die smaak zelf wil proeven. En het Repsol Honda duo Nicky Hayden, Dani Pedrosa? Pedrosa, waarvan werd en wordt gezegd dat de nieuwe RC212-V voor hém gebouwd is, stond dit seizoen nog maar twee maal op het podium en dat is voor een titelkandidaat te weinig. Titelkandidaat, zou Nicky Hayden zichzelf zo nog wel zien?

De wereldkampioen staat op een elfde plaats in de tussenstand en snakt naar succes, of liever, verbetering want dat hij en de nieuwe Honda (nog) geen winnend koppel is is duidelijk. Hoger dan een zevende plaats zat er nog niet in voor de Amerikaan. Maar, met de Italiaanse wedstrijd achter de rug zit er pas een derde van het seizoen op en dus kan er nog van alles gebeuren, kijk maar naar vorig seizoen!