Zoeken

Dakar 2007 preview

Dakar 2007 preview

31 december 2006
Inhoudsopgave
Dakar 2007 preview
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

bij een groep motorrijders, is het nu uitgegroeid tot een evenement met 525 deelnemende teams. De grootste Dakar aller tijden zal dit jaar van start gaan op 6 januari. Een ongebruikelijke Dakar datum als je het de echte Dakar kenners vraagt. Alle voorgaande jaren vond de start plaats op 1 januari. Dit jaar is er weer voor Lissabon gekozen als start plaats. Ook dit jaar gaat Motorfreaks weer uitgebreid verslag doen van de verrichtingen binnen het motorklassement, waarbij uiteraard de Nederlanders en Belgen op de voet worden gevolgd.

Vorig jaar vielen er twee doden te betreuren bij toeschouwers, beide waren kinderen. Dit heeft de organisatie zo aangegrepen dat er dit jaar een groot offensief is gestart om de lokale bevolking te wijzen op de naderende rally. Dat er bij de rally deelnemers overlijden dat kan gebeuren het blijft een snelheidsport, maar dat er toeschouwers zijn overleden dat mocht niet weer gebeuren. Hier later meer over in deze preview Dakar 2007. De Dakar 2007 zal niet veel verschillen van de vorige editie, wel is de totale lengte wat korter geworden. Zo als gebruikelijk mogen de deelnemers zich weer 16 dagen vast bijten in kamelen gras, rotsachtige bodem, de savanne maar niet te vergeten meters hoge zandduinen.

Ook dit jaar is er weer een record aantal deelnemers uit de lage landen. Net als vorig jaar rijden er zesentwintig motoren mee uit Nederland. Bij onze zuiderburen zijn dat er maar zeven. Bij de auto’s rijden er zes uit Nederland mee tegen negen uit België, dat zijn er minder dan dat er vorig jaar mee deden. Bij de trucks is het een heel ander verhaal, deden er vorig jaar negen trucks mee wat bijna werd gereduceerd naar nul vanwege de diskwalificatie van de Rooy en Bekx teamsport. Is er juist dit jaar een explosieve groei bij de trucks te zien. Maar liefst zestien trucks komen aan de start vanuit Nederland waarvan er twee officieel zijn ingeschreven onder Duitse en Franse vlag maar wel met een gedeeltelijke Nederlandse bemanning aanboord. Vanuit België zijn er zeven teams ingeschreven