Zoeken

Wojcik Racing tekent Isaac Vinales voor #77 EWC team

20 januari 2023
Wójcik Racing Team, het Poolse team dat in het EWC in de Superbike en Superstock klasse actief is, heeft opnieuw een coureur van 'wereldklasse' gecontracteerd. Moto3 podium finisher Isaac Vinales, neef van Maverick, is opgenomen in het #77 Formula EWC team als teamgenoot van de Fransman Mathieu Gines en Zuid-Afrikaan Sheridan Morais.

In 2006 toegelaten tot de Red Bull MotoGP Academy switchte Isaac Vinales in 2011 naar het Spaanse Moto2, na daarvoor in het Spaanse 125 kampioenschap te hebben gereden. In 2012 maakte hij zijn debuut in de Moto3 aan boord van een door Ongetta-Centra Seta ondersteunde FTR Honda en in 2013 bleef hij bij hetzelfde team, wat veelbelovend bleek. 

Voor 2014 trad hij toe tot het Calvo Team, hetzelfde team waarmee zijn neef Maverick in 2013 het kampioenschap won, en pakte zijn eerste drie GP-podia. In 2015 reed Viñales tijdens de eerste seizoenshelft voor het Husqvarna Factory Laglisse-team met als beste finish een derde plaats in Argentinië. Hij beëindigde het seizoen bij het RBA Racing Team voordat hij tekende voor het Tech3 team in Moto2 voor 2016.

De doorbraak in de Moto2 bleef echter uit, waarna hij in 2019 de overstap maakte naar het WK Supersport, waar hij tekende voor Kallio Racing, het team dat in 2018 wereldkampioen was geworden met Sandro Cortese. In zijn eerste seizoen stond hij de laatste drie races op het podium, maar wist die stijgende lijn in 2020 niet door te zetten.
 
In 2018 maakte Isaac Vinales al z'n debuut in het EWC tijdens de 8 uren van Suzuka, in het au Teluru MotoUP racing Team en eindigde die race op de 39e plaats, op 16 ronden van het Yamaha Factory Racing Team. Het afgelopen jaar reed hij de 24 uur van Spa-Francorchamps en de Bol d'Or voor het Franse Moto Ain.

Sławomir Kubzdyl, teammanager: 
“Isaac is weer een coureur van wereldklasse die zich bij het Wójcik Racing Team voegt. We kennen hem goed, we hebben hem jarenlang zien strijden in wereldkampioenschappen. Hij was een van de koplopers in het World Supersport toen we ons debuut maakten in 2020 en sindsdien hebben we erover nagedacht om onze krachten te bundelen in FIM EWC. 

Toen de gesprekken eenmaal begonnen, verliep alles heel vlot en nadat we Isaac hadden uitgenodigd om onze motor te proberen en het team in Cartagena te ontmoeten, besloten we allebei om het contract voor 2023 op het circuit te ondertekenen. We hebben hetzelfde doel en willen voorin vechten in de FIM EWC.”


Wójcik Racing Team voltooide het EWC-seizoen 2022 met een tweede plaats in de Bol d'Or 24-uursrace afgelopen september, een resultaat dat hielp om de vijfde plaats veilig te stellen in het laatste FIM Endurance World Championship for Teams.

Isaac Vinales:
"Ik ben erg blij om deel uit te maken van het Wójcik Racing Team. Het is een heel goed team en we kunnen samen veel bereiken. Ik hou echt van de familiale sfeer hier, wat erg belangrijk is in endurance races. Na onze eerste twee dagen samen, zie ik dat we een goede motor hebben en weten hoe we die nog beter kunnen maken. Het is moeilijk om over doelen te praten in langeafstandsraces, want alles kan gebeuren, maar we zullen alles geven en willen vechten voor topposities.”

Naast het bevestigen van Mathieu Gines, Sheridan Morais en Isaac Viñales voor het #77 EWC team, heeft het Wójcik Racing Team ook een vierkoppige Superstock-line-up van het #&&& team aangekondigd, bestaande uit de Poolse rijders Kamil Krzemień en Marek Szkopek, de Brit Danny Webb en de Italiaan Kevin Manfred die in 2022 twee Superstock pole posities claimde voor het Wójcik Racing Team.

Wójcik Racing Team zal te zijner tijd een vierde rijder voor hun #77 Yamaha aankondigen.