Zoeken

Groen licht voor Team Kawasaki Webike Trickstar in EWC

3 februari 2023
Het onofficiële Kawasaki fabrieksteam in het EWC rijdt ook het komende seizoen met het startnummer #11. Met een nieuwe teamstructuur en bandenfabrikant hoopt Team Kawasaki Webike Trickstar, zoals het team dit seizoen officieel heet, dit seizoen weer voor de wereldtitel te kunnen gaan.

Team Kawasaki Webike Trickstar is de nieuwe naam voor Webike SRC Kawasaki France, dat onder leiding van Gilles Stafler uitgroeide tot een zeer succesvol team, met als hoogtepunt de wereldtitel in 2019 met Jérémy Guarnoni, David Checa en Erwan Nigon als line-up. Aan het eind van het 2022 seizoen vond Stafler het echter mooi geweest en zette het team te koop. 

Met ondersteuning van het Japanse River Crane (Webike) en Motohouse Co heeft de Japanner Ryuji Tsuruta recent Stafler's SRC team overgenomen. Met meer ondersteuning van Kawasaki Motors Japan zal Tsuruta onder de naam Team Kawasaki Webike Trickstar deelnemen aan het EWC, maar heeft wel het startnummer #11 behouden.

Randy de Puniet blijft deel uitmaken van het team, met als nieuwe teamgenoten de Japanner Kazuki Watanabe en de Fransman Christophe Ponsson. Watanabe maakte voorheen deel uit van de Yoshimura SERT Motul EWC line-up en reed het afgelopen seizoen voor Suzuki de San Marino Grand Prix met de GSX-RR. Ponsson reed de afgelopen twee jaar voor het Gil Motorsport Yamaha team in het WK Superbike.

SRC Technical Manager Thomas Baudry blijft in dezelfde rol bij Team Kawasaki Webike Trickstar en zal nauw gaan samenwerken met Sub-manager Keisuke Nakayama. Naast een nieuwe teamstructuur is het nieuwe team ook van bandenleverancier geswitcht, van Dunlop naar Bridgestone, dat duidelijk de beste banden voor het EWC heeft. 

Ryuji Tsuruta:
“Als teammanager zal ik het team leiden en volledig deelnemen aan het FIM Endurance World Championship met als missie de wereldtitel. Nadat Gilles de beslissing had genomen om met pensioen te gaan, hebben we zijn volledige steun en medewerking en die van zijn staf gekregen, terwijl François Ribeiro, Head of Discovery Sports Events, de EWC-promotor, Kawasaki France, Kawasaki Europe, Kawasaki Motors Japan en Webike, ons hebben gesteund ons met dit project.
 
Het is 10 jaar geleden dat Trickstar Racing begon met uitdagingen in de EWC, op Le Mans in 2013, met als doel de beste ter wereld te worden. We zijn sterker geworden en ik hoop dat we blijven groeien en nog sterker worden. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze oprechte dank uit te spreken aan de EWC, Kawasaki, Webike en de andere sponsors en aanverwante partijen die ons de kans hebben gegeven om deze uitdaging aan te gaan.”


François Ribeiro, hoofd Discovery Sports Events:
“Het is inderdaad geweldig nieuws dat Team Kawasaki Webike Trickstar zijn EWC-deelname heeft bevestigd om ervoor te zorgen dat een #11 Kawasaki nog steeds op de grid zal staan ​​in 2023 en, hopelijk, daarna. Ryuji Tsuruta en zijn partners hebben hard gewerkt en grote toewijding getoond om deze positie te bekleden. Door een gevestigd team over te nemen met zeer bekwaam personeel en met een geweldige stamboom in de EWC, is Team Kawasaki Webike Trickstar goed geplaatst om het volgende door Kawasaki aangedreven hoofdstuk in de EWC te schrijven.