Zoeken

MOTORbeurs Utrecht 2021: we gaan ervoor

We gaan ervoor

3 juli 2020
Europa lijkt de eerste golf van de coronapandemie te hebben doorstaan - in veel landen worden de lockdown maatregelen versoepeld, maar desondanks zijn in korte tijd vanwege corona drie internationale motorshows geannuleerd: de NEC in Birmingham, de Intermot in Keulen en de EICMA in Milaan. Heeft de anderhalvemeterrichtlijn het voorlopige einde ingeluid van motorshows en dichter bij huis, wat heeft dat voor gevolgen voor MOTORbeurs Utrecht? Motorfreaks ging hierover met MOTORbeurs Utrecht in gesprek.

Met meer dan 90.000 bezoekers is MOTORbeurs Utrecht de grootste en belangrijkste motorshow van ons land, die als dé onofficiële aftrap van het motorseizoen wordt gezien. De winter zit er bijna op, de schaatsen kunnen weer in het vet en de motor kan weer rijklaar worden gemaakt. “Binnen de branche zijn wel eens discussies geweest over MOTORbeurs Utrecht en dan met name de timing, maar als start van het motorseizoen is de datum in februari perfect”, vertelt Martine Sterk, lid van
MOTORbeurs Utrecht zoals 't de afgelopen jaren was. Brommers kieken, profiteren van scherpe aanbiedingen

Vertier, zowel buiten als binnen

Maar ook volop interactie. De 2021 editie zal anders zijn, maar volgens MOTORbeurs Utrecht zeker niet slechter
het MOTORbeurs Utrecht team bij organisator Jaarbeurs. “Meer dan 90.000 motorrijders die op 65.000 m2 weer helemaal enthousiast worden voor het nieuwe seizoen. Nieuwe modellen bekijken in de importeurshal of zelfs een testrit maken op het terrein, kijken naar de scherp geprijsde tweedehands motoren, bij de kledingstands nieuwe kleding shoppen of zich bij de reisaanbieders laten informeren over de motorreizen van het komende seizoen. En uiteraard niet te vergeten de motorclubs. Alles wat met motorrijden te maken heeft onder één dak. Mooier dan dat wordt het niet.”

Motorrijden zit de laatste jaren gelukkig weer in de lift, wat ook MOTORbeurs Utrecht heeft gemerkt. Na 2 jaar langzame terugloop werd afgelopen jaar een toename van het aantal bezoekers met 10.000 genoteerd en na een succesvolle 2020 editie werden direct de ogen op 2021 gericht. Maar toen kwam de coronacrisis en stond ineens de hele wereld stil. “In het begin wisten we helemaal niets, de coronacrisis was voor iedereen een grote onbekende. Toen de situatie zich ging stabiliseren en langzaam steeds meer duidelijk werd zijn we uiteraard gaan brainstormen en hebben we behoorlijk wat creatieve ideeën opgedaan. Eigenlijk kunnen we pas sinds afgelopen week weer aan de slag, toen tijdens de laatste persconferentie door minister-president Mark Rutte de richtlijnen bekend zijn gemaakt.”

Tekst: Ed Smits
Beeld: MOTORbeurs