Zoeken

Reportage: Hell’s Race, speedway in Lelystad

Bijzonder geslaagd

1 augustus 2018

Na een kleine dag speedwaykijken denkt iedereen het spelletje wel een beetje door te hebben. Dan ken je de deelnemers een beetje, weet je wie snel is en wie niet en kun je een goede inschatting maken. Maar dan komt de verrassing: de finales worden niet over zes, maar over acht ronden verreden.

En dat blijkt moeilijker dan je zou denken. Meerdere keren lijkt een race bijna gereden als de extra afstand alsnog de beoogd winnaar de das omdoet. Opvallend eigenlijk, maar een klein foutje is snel gemaakt en heeft soms grote gevolgen; foutjes die in een anderhalf keer langere race ook anderhalf keer vaker kunnen voorkomen en dat is precies wat er gebeurt. Zelfs in de finalerace, bij de pro’s, is de winnaar pas degene die aan het eind van alle ronden als eerste over de streep komt. Maar een spektakel is het sowieso.

Voor een tweede keer kan de Hell’s Race terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement, eentje die alles wel zo’n beetje goed doet: eenvoudig vertier, laagdrempelig voor deelnemers, spektakel, een heel erg goede sfeer en duidelijk groeipotentieel. Als hier meer mensen lucht van krijgen, kan het nog wel eens heel wat worden.


That's a wrap folks! See you again next time!