Zoeken

Honda European Training Center Erlensee

Nieuw uniek opleidingscentrum 

15 december 2009
Inhoudsopgave
Honda European Training Center Erlensee
Sleuteloverdracht
De praktijk
Een foto zegt meer dan...

Nadat op 23 maart 2009 de eerste spade de grond in was gegaan opende Honda bijna negen maanden later, op 11 december, haar nieuwe Europese opleidingscentrum in het in Hessen gelegen Erlensee. Het nieuwe opleidingscentrum moet onderdak bieden aan alle Europese Honda opleidingen, van verkooptraining tot onderhoud van motorfietsen.

Honda Academy

Met het nieuwe opleidingscentrum was een investeringsbedrag van 15 miljoen Euro gemoeid, geen gering bedrag in tijden van economische crisis. Op een grondgebied van 53.000 m² werd het bedrijfscomplex met een oppervlak van 7.000 m² gebouwd. Op het buitenterrein werd een testbaan met 10.000 m² asfalt en 5.000 m² onverhard neergelegd, waar – met uitzondering van marine – alle Honda producten getest kunnen worden. Dat Honda het millieu hoog in het vaandel heeft staan is ook het ontwerp van het gebouw aan te zien. Zo is het gebouw voorzien van een eigen energiebron middels zonnepanelen uit eigen huis. De Honda Soltec Modules zijn goed voor een capaciteit van 80 kWh. Ten tijde van de opening waren de panelen echter nog niet operationeel, maar volgens een woordvoerder van Honda zou dat niet lang meer duren. Om het energieverbruik tot een minimum te reduceren werd bij het ontwerp van het gebouw verder veel glas gebruikt, wat het gebouw een open structuur geeft, voor extra lichtinval zorgt en het gebouw daarmee energiezuinig maakt.

Honda Academy
De ingang van het gebouw moet een sfeer creëeren alsof je bij de dealer naar binnen bent gestapt.

Honda opende haar eerste technische college in 1976 in Saitama waarna het in 1981 in Osaka werd gevestigd. Die colleges boden opleidingsmogelijkheden voor technici en ingenieurs. Veel van de afstudeerden zijn vervolgens bij Honda en Honda verkoopkantoren in Japan gewerkt om de diensten te kunnen verbeteren. In 1999 opende Honda haar eerste Honda Instituut in Groot-Brittannië. Deze faciliteit bood niet alleen trainingen voor technici, het ondersteunde trainingsprogramma’s voor veel verschillende beroepen, waaronder verkopers, de onderdelenverkoop als ook het management, dat uitgebreid werd getraind in managementvaardigheden om een grotere klantentevredenheid en hogere winstgevendheid te bereiken. Veel personeel, zowel uit Engeland als andere Europese landen, werd in dit instituut de kennis omtrend Honda’s filosofie bijgebracht.