Zoeken

CRE: Honda Track Experience

Voor wie geen Marquez of Pedrosa is

15 juni 2017
Altijd al eens willen snuffelen aan het circuit, maar heb je er nooit iets mee gedaan? Of heb je er de motor niet voor? Speciaal daarvoor heeft CRT nu een ‘snuffelstage’ ontwikkeld: de Circuit Riding Experience. Oftewel: laagdrempelig, begeleid, rondrijden op je eigen motor op het enige echte TT-circuit.

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Ad Kievit
 

Circuits hebben voor iedereen iets uitdagends. Of het nou puur op televisie is of je vaker in de paddock te vinden bent dan aan je eettafel, bijna iedereen heeft er iets mee. Maar niet iedereen is zo diehard fanatiek dat hij of zij blind de weg naar Assen, Zandvoort of Spa vinden kan. Of wil. Of dúrft: we zijn niet allemaal ontluikende Rossi’s.
Aan variatie geen gebrek. Om het Honda feestje nog wat op te luisteren heeft Ten Kate de truck ook meegestuurd

Maar voor wie dan toch eens een beetje wil proeven aan het circuit en Die drempel is dus bijzonder laag. Met opzet, het gaat niet om snelle rondetijden of persoonlijke records, het gaat puur om de ervaring. Daarom heeft Honda samen met CRE een mooi programma in elkaar gezet. CRE is speciaal in het leven geroepen hiervoor, voortgekomen uit het iets bekendere CRT. Als je weet dat dat staat voor Circuit Rijvaardigheids Training, kun je met een evenement met Experience in de naam wel raden waar CRE voor staat. Maar dat terzijde.

Uiteraard willen we graag weten waar het allemaal om gaat en dus melden we ons aan voor een verslag uit eerste hand. Zoeken we voor de gelegenheid ook meteen maar een passende motor bij uit; een Fireblade lijkt wat overdreven voor de Junior Track waar we de eerste helft van de dag zullen rijden. Dus gaat de keuze uit naar een heuse NC750S, inclusief DCT... omdat het kan. Een no-nonsense naked waarbij je niet eens meer hoeft te schakelen, we zijn benieuwd.