Zoeken

KTM Pre-Order actie voor 790 Duke

18 december 2017
De fiets moet nog worden gelanceerd, maar bij KTM hebben ze nu al een strakke actie voor de 790 Duke bedacht. Wie bij de KTM dealer nu al een 790 Duke bestelt profiteert namelijk van een drietal voordelen.

Het meest precieze straatwapen, zo omschrijft KTM de nieuwe 790 Duke die als bijnaam "The Scalpel" heeft gekregen, wat nog eens door de eerste rijbeelden met KTM's testrijder overduidelijk wordt onderstreept. Wie sportiviteit hoog in het vaandel heeft staan is er maar één en dat is deze 790 Duke. Tenminste, afgaand op de mooie woorden van KTM.

Nu gebied de eerlijkheid ons te zeggen dat de specificaties er ook niet om liegen. De 799cc tweecilinder lijnmotor wordt opgegeven voor een topvermogen van 105 pk bij een drooggewicht van 169 kilo en zit bomvol elektronica: UMI geregelde bochten-ABS (met Supermoto modus) en tractie controle, Motorcycle Slip Regulation, 4 rijmodi (waaronder een Track modus), wheelie controle (uitschakelaar) en launch control. 

Om nog maar te zwijgen over het TFT kleurenscherm, de LED verlichting rondom en de standaard slipper-assist koppeling. En dat voor een eveneens behoorlijk scherp prijskaartje van 11.625 euro. Dat is weliswaar een flink stuk duurder dan bijvoorbeeld een Kawasaki Z900 of Yamaha MT-09, maar ten opzichte van die twee is 'ie wel véél rijker uitgerust. 

Mocht dat nog niet vet genoeg voor je zijn, kun je nu profiteren van de pre-order actie die door KTM is bedacht. Wie bij de dealer een 790 Duke bestelt ontvangt naast de fiets een Graphix kit voor een nog scherpere look, 4 jaar verlengde garantie - KTM Extended Warranty en toegang tot de Duke Experience. De actie loopt t/m 31 maart 2018. Een eerste test van het prototype van de 790 Duke is trouwens hier te lezen.