Zoeken

Brixton kondigt Felsberg 125 X aan

23 juni 2018
Brixton. Wie? Brixton, het motormerk met Oostenrijks-Japans-Chinese connectie dat onderdeel is van de KSR Group en sinds afgelopen jaar op de markt is, heeft een nieuw model voor 2018 aangekondigd: de Felsberg 125 X.

Het merk Brixton was al een enkele keer voorbij gekomen hier op Motorfreaks, maar het zou ons niks verbazen dat je dat al lang weer bent vergeten. Opgericht in 2015 door de KSR Group is Brixton een motormerk waarvan het ontwerp in Europa en de ontwikkeling van het prototype in Japan wordt gedaan, waarna het zowel in Europa als China wordt getest en uiteindelijk in China word geproduceerd. 

In 2017 werd een serie van drie nieuwe modellen op de markt gezet, de klassieke BX 125, een Café Racer en een offroad model. Al in dit eerste jaar was de BX 125 volgens Brixton de op één na populairste 125cc motorfiets in Oostenrijk, België, de best verkochte in Griekenland en in de topmerken in Frankrijk. Brixton claimt zich in vrijwel alle distributielanden tot de 10 populairste in zijn categorie te hebben ontwikkeld.
 
Aan de drie modellen heeft Brixton nu een vierde model toegevoegd, de Felsberg 125 X, waarvan de productie tot slechts 555 units is beperkt. Wereldwijd welteverstaan. Met zijn speciale exclusieve mat grijze kleur, noppenbanden, koplamp-rooster, kniebeschermers, bagagerek en twee zijtassen moet de Felsberg volgens de Oostenrijkers/Japanners/Chinesen het ideale voertuig voor avonturiers zijn.
 
De beproefde 125 cc-injectiemotor met een vermogen van 8,3 kW bespaart brandstof en is milieuvriendelijk met een brandstofverbruik van slechts 2,7 l/100 km. Geperforeerde schijfremmen voor en achter, aangestuurd door een gecombineerd remsysteem (CBS), zorgen voor veilig remmen. Moderne LED technologie wordt gebruikt voor richtingaanwijzers en dagrijverlichting, de snelheidsmeter is digitaal.

De Brixton Felsberg 125 X zal vanaf juli 2018 beschikbaar zijn voor het prijskaartje van 2.999 euro.

Meer informatie: www.brixton-motorcycles.com