Zoeken

Yamaha kondigt nieuw $100 miljoen investeringsfonds aan

13 maart 2023
Yamaha Motor heeft vandaag de oprichting aangekondigd van het tweede Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. II - een door het bedrijf gefinancierd investeringsfonds dat gevestigd is in de Verenigde Staten. Met een totale investering van $100 miljoen over 10 jaar is dit fonds bestemd voor het verkennen van technologieën en kansen.

Het nieuwe fonds volgt het Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. op, dat in 2018 werd opgericht, en zal de zakelijke ondernemingspositie van het bedrijf versterken door gebruik te maken van de kennis die is opgedaan met het eerste fonds. De zoektocht naar bedrijven om in te investeren wordt uitgevoerd door Yamaha Motor Ventures (YMV).

In 2015 heeft Yamaha Motor YMV in Silicon Valley opgericht, waarmee in 2018 het eerste Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P., werd opgericht als zijn eigen investeringsfonds, voordat het in 2022 het Yamaha Motor Sustainability Fund oprichtte om te investeren in bedrijven die zich bezighouden met het aanpakken van problemen op het gebied van het milieu.

In het nieuwe managementplan voor de middellange termijn (2022-2024) dat in februari 2022 werd aangekondigd, heeft Yamaha Motor verschillende 'nieuwe bedrijven' en 'groeibedrijven' aangewezen als 'strategische bedrijfsgebieden'. 

Als onderdeel van het beheer van haar activiteitenportfolio zal de Vennootschap actief managementmiddelen toewijzen aan deze activiteiten om ze te ontwikkelen tot toekomstige kernactiviteiten. 

Voor deze nieuwe bedrijven zal het bedrijf nieuwe waardecreatie promoten die uniek is voor Yamaha Motor door middel van co-creatie partnerschappen en met de technologieën en expertise die het tot nu toe heeft vergaard.

Fonds Overzicht
Naam: Yamaha Motor Exploratory Fund, LP II
Gevestigd: februari 2023
Totaal fondsbedrag: $ 100 miljoen
Fondsduur: 10 jaar
Investeringsdoelstelling: startups met innovatieve technologieën en een ruim groeipotentieel voor bedrijven op het gebied van transport, robotica, data/AI, fintech/insurtech en digitale gezondheid en welzijn