Zoeken

Valentino Rossi lanceert virtuele wereld op Roblox

8 maart 2023
Valentino Rossi lanceert een virtuele wereld op Roblox. De 9-voudig wereldkampioen en VR46 Metaverse betreden officieel de wereld van Roblox met een unieke en authentieke ervaring, gewijd aan de fans van motorsport.

VR46 Metaverse kondigt met trots de lancering aan van Moto Island - The Official Valentino Rossi Experience - op Roblox. Moto Island is gemaakt in samenwerking met metaverse studio Dubit en biedt "online multiplayer-races met een hoog octaangehalte in een levendige open wereld", aldus het persbericht

De ervaring is het eerste uitstapje naar virtuele werelden voor VR46 Metaverse, het bedrijf dat het imago van de negenvoudig wereldkampioen ontwikkeld in gaming en metaverses. 

Roblox, het populaire spelplatform met 58,8 miljoen dagelijkse spelers, werd door de motorsport legende zelf gekozen als de thuisbasis van Moto Island vanwege het belang ervan in het spellandschap en de kracht om spelers op leuke, boeiende manieren te bereiken. Moto Island is gebouwd rond twee cruciale waarden: toegankelijkheid en maatwerk, met als doel de competitieve geest van de autosport op authentieke wijze over te brengen.



Valentino Rossi:
"Ik wilde echt zo'n ervaring creëren, voor alle autosportfans en daarbuiten: met Moto Island willen we deze sport naar een ander niveau tillen en alle spelers een leuke, kwaliteitsvolle ervaring bieden. Interactie en communicatie met mijn fans is altijd een sleutel geweest aspect gedurende mijn hele carrière en nu is het zo opwindend om hetzelfde te kunnen doen met jongere generaties via Roblox."


Moto Island is een open wereld vol steden, platteland, besneeuwde toppen, wegen langs de oceaan, bossen en - natuurlijk - racecircuits waar maximaal 30 racers zich kunnen opstellen en enkele van de beste motorfysica op Roblox kunnen uitproberen. Binnen Moto Island zijn tientallen fietsen met duizenden uiterlijk- en prestatie-upgrades, waaronder door gebruikers gegenereerde inhoudsitems zoals leer, helmen en zelfs een schildpadgenoot om achterop te rijden.



Jean Claude Ghinozzi, CEO van VR46 Metaverse:
"De release van Moto Island vormt een belangrijke mijlpaal in de VR46 Metaverse-tijdlijn voor 2023. Om dit mogelijk te maken, wilden we een partner die veel ervaring had in deze branche en werken met Dubit was de beste keuze die we konden maken."



Matthew Warneford, mede-oprichter van Dubit
"Het acroniem GOAT (Greatest Of All Times, red.) wordt tegenwoordig veel gebruikt. In het geval van Valentino Rossi is het absoluut gerechtvaardigd. We hebben genoten van het creëren van Moto Island met VR46 Metaverse en kunnen niet wachten om miljoenen spelers te zien genieten van de ongelooflijke races."



Moto Island zal de komende maanden voortdurend worden ontwikkeld en bijgewerkt om waarde te creëren voor spelers met gloednieuwe inhoud en evenementen.