Zoeken

Oprichter Mash Motorcycles Fred Fourgeaud overleden

21 maart 2023
Afgelopen weekend is op Frédéric Fourgeaud, oprichter van Mash Motorcycles en directeur van motorimporteur Sima, overleden. De 68-jarige voormalig wegrace coureur is bezweken aan de verwondingen van een tragisch ongeval in zijn werkplaats.

Het nieuws dat Frédéric Fourgeaud zaterdagmiddag onverwacht is overleden na een tragisch ongeval in zijn werkplaats is haast te bizar en onwerkelijk en ook bij ons heel hard binnengekomen. Fred was sinds 2006 directeur van Sima (Société d'Importation de Motos et d'Accessoires), importeur van onder andere Royal Enfield en Moto Morini.

De oud-coureur, die jaren in de Franse motorsport actief is geweest en onder andere ook meermaals heeft deelgenomen aan de Bol d'Or en Le Mans, maakte in 2012 zijn jongensdroom waar en richtte zijn eigen motormerk Mash Motorcycles op, dat in korte tijd in Frankrijk uitgroeide tot het grootste merk in de 125cc.  

Het vreselijke nieuws komt nadat Fred had besloten om het voorzitterschap van Sima weer over te nemen, 8 maanden nadat hij het had verlaten om een tijdje vrij te nemen en van het leven te genieten zoals hij dat gewend was. 

Frédéric Fourgeaud was monteur, coureur, ondernemer en zakenman, maar bovenal een gedreven en karaktervolle man die enorm veel respect afdwong. 

Ondanks dit plotselinge vertrek en de grote leegte die hij bij het voltallige personeel van Sima zal achterlaten, zal zijn hele team de waarden die hij zijn leven lang heeft verdedigd, blijven uitdragen.

Motorfreaks betuigt zijn oprechte deelneming aan zijn zonen, Jules en Hugues, aan zijn familie, aan zijn naasten en aan alle mensen die het pad van deze gepassioneerde en oprechte man hebben gekruist.