Zoeken

2022 recordjaar voor Ducati

17 maart 2023
Het afgelopen jaar won Ducati voor het eerst in de geschiedenis on zowel het WK Superbike als de MotoGP de Triple Crown, maar da's niet het enige succes dat de Italianen hebben behaald. Ducati heeft 2022 ook afgesloten met recordcijfers voor wat betreft verkoop, omzet en bedrijfswinst.

Voor het eerst in zijn geschiedenis overschreed Ducati's omzet het cijfer van 1 miljard euro (1.089 miljoen euro), een stijging van 24 procent ten opzichte van 2021 (878 miljoen euro), dankzij een aantrekkelijk productportfolio dat resulteerde in hogere verkoopvolumes. 

Ook de bedrijfswinst is opmerkelijk met een record van 109 miljoen euro, wat overeenkomt met een enorme groei van 77 procent ten opzichte van 2021 (61 miljoen euro). Als gevolg hiervan steeg ook het winstgevendheidsniveau tot een dubbelcijferige marge van 10 procent.

Ook op commercieel vlak was 2022 uitzonderlijk. Ducati sloot het jaar af met een record van 61.562 geleverde motorfietsen aan Ducatisten wereldwijd, een groei van 3,6 procent ten opzichte van 2021.

Het verkoopnetwerk bleef het afgelopen jaar groeien en kwam dichter bij Ducatisti over de hele wereld. Eind 2022 zijn er 821 Ducati-dealers, het hoogste aantal ooit, die, met de toevoeging van de nieuwe markten Brunei, Ecuador, El Salvador en Mongolië, Ducati vertegenwoordigen in maar liefst 96 markten.

Claudio Domenicali, CEO Ducati: 
"Voor de eerste keer in onze geschiedenis zijn we de grens van 60.000 motorfietsen gepasseerd en hebben we de 1 miljard euro aan inkomsten overschreden. Dit maakt 2022 tot het beste jaar ooit voor Ducati in verschillende opzichten, van geweldige verkopen en financiële prestaties tot aan de successen in MotoGP en WorldSBK. 

We zitten in een positieve trend die Ducati de afgelopen jaren heeft zien groeien en zich heeft gevestigd als een steeds solide bedrijf. Als een merk dat een uitdrukking is van Made in Italy, innovatie, design en technologie, blijven we ons richten op het leveren van opwindende ervaringen op en naast motorfietsen aan gepassioneerde Ducatisti over de hele wereld."



Henning Jens, CFO Ducati: 
"Ik ben blij dat we voor het tweede jaar op rij een financieel record en een groei van de winstgevendheid van Ducati kunnen aankondigen. Het bereiken van dergelijke resultaten ondanks de verstoring van de toeleveringsketen die de automobielsector in de loop van 2022 is een opmerkelijke prestatie van de hele Ducati Group. We waren ook in staat om het zelf gefinancierde investeringsplan in R&D, infrastructuur en digitalisering voort te zetten dat op onze agenda voor 2022 stond."