Zoeken

World Superbikes - Monza: Superstock 1000

15 mei 2007

Baiocco wint race vol crashes

De Superstock 1000 FIM CUP race, die op zondagochtend als eerste op het programma stond van het World Superbike weekend in Monza, werd gewonnen door Matteo "Baiox" Baiocco. De race werd gekenmerkt door een aantal flinke crashes.

De eerste was die van Bram Appelo die tot dusver een ongelukkig seizoen kent. De volgende was van klassementsleider en van polepositie vertrokken Claudio Corti (Team Lorenzini by Leoni Yamaha) die vlak voor de neus (én die van zijn TTSL-MGM Racing Yamaha R1) van Didier Vankeymeulen ten val kwam.

In de voorlaatste ronde ging ook de teamgenoot van Corti, Michele Pirro die nog wist te winnen op Assen, onderuit. Hierdoor speelde het gevecht om de winst zich af tussen Baiocco, Aitchison, Dionisi en Vankeymeulen.

Baiocco hier voor Dionisi.

Daarna volgde er een crash van meerdere coureurs aan het eind van één van de rechte stukken, vlak voor het insturen van de Parabolica, die er serieus slecht uitzag.

Hierbij waren Leonardo Biliotti, Dario Giuseppetti en Olivier Depoorter betrokken. Het duurde even voordat duidelijk was dat alle coureurs er ongeschonden vanaf waren gekomen. In het gevecht om de winst was het dus uiteindelijk Matteo Baiocco die de winst voor zich opeistte vóór Mark Aitchison (Celani Suzuki) en Ilario Dioniso (Cruciani Suzuki) die tweede en derde werden.

In deze race werd Raymond Schouten (VanderHeyden Yamaha) éénentwintigste en daar was hij niet geheel tevreden over:

Raymond: Mijn start was goed maar in de eerste chicane zat ik helemaal verkeerd, werd naar buiten gedrukt en verloor veel tijd. Ik kwam de eerste ronde pas als 30e door, maar toen we voor de tweede keer bij de chicane kwamen verloor ik opnieuw veel tijd door een valpartij vlak voor me, toen was ik de aansluiting met de jongens voor me helemaal kwijt. Ik heb toen de hele race op kop van een groepje van 4 gereden en finishte uiteindelijk als 21e. Ik ben absoluut niet tevreden met het resultaat, ik had veel meer van deze wedstrijd verwacht.

Voor de volledige uitslag.

In het kampioenschap gaat nu Matteo Baiocco (Umbria Bike Yamaha) aan de leiding met 60 punten, tweede staat Mark Aitchison (Celani Suzuki) met 58 punten en derde staat Niccoló Canepa (Xerox Ducati) met 57 punten.

Volgende race: 27 mei - Silverstone, UK.

Foto"s: matteobaiocco