Zoeken

World Superbikes - Monza: SBK race II

15 mei 2007

Eerste dubbel een feit!

De eerste dubbele overwinning van 2007 is een feit. In de tweede wedstrijd op het circuit van Monza kwam Noriyuki Haga wederom als eerste over de streep. Lorenzo Lanzi is toch wel de pechvogel van de dag. Schoot hij in de eerste race in de eerste chicane rechtdoor en kon hij een goede klassering wel vergeten, nu kwam hij niet eens van de plek wegens een electronisch probleem. De andere coureurs zijn wel weg voor de race en bij de eerte chicane is het weer dringen geblazen. James Toseland neemt de chicane het best en leidt de wedstrijd. Haga en Bayliss komen net zoals in de eerste race niet helemaal lekker door de eerste chicane en verliezen een aantal posities. Toseland, Laconi, Corser en Rolfo leiden voor de rest van het veld. Haga is wederom bezig om snel orde op zaken te stellen en wil zich weer vooraan gaan melden.

Toseland slaat in 3 rondes een gaatje naar de achtervolgers, waar Haga zich naar de tweede plek heeft geworsteld. Hij heeft nu de taak het gat dicht te rijden met Toseland. Achter Toseland is het Haga die dichterbij komt, daarachter zijn het Rolfo, Biaggi, Bayliss en Corser. Laconi kan het tempo niet helemaal bijbenen en zakt langzaam terug. Rolfo maakt een klein foutje, maakt een uitstapje en ziet zichzelf ineens achterin het treintje rijden. Even daarna pakt Haga de koppositie over van Toseland.

Achter de twee heren zijn het Biaggi, Rolfo, Corser en Bayliss die aan het stuivertje wisselen zijn en volop de strijd voor plek 3 aangaan. Toseland kan op het eind van de race het tempo van Haga niet bijbenen en ziet de snelle Japanner langzaam van hem wegrijden. Achter Toseland blijft het ongemeen spannend in de strijd om plek drie. Bij het ingaan van de laatste ronde hebben de mannen aansluiting gevonden bij Toseland. Max Biaggi steekt Toseland voorbij maar gaat daarna bij het uitacceleren van de bocht bijna met een highsider eraf. Toseland kon hiervan profiteren evenals Bayliss en Rolfo. Haga komt voor de tweede keer deze dag als eerste over de streep, Toseland pakt toch nog de tweede plaats en Bayliss haalt ook weer het podium. Rolfo wordt vlak voor Biaggi vierde. Noriyuki Haga doet goede zaken voor het kampioenschap, hij is Max Biaggi voorbij en loopt in op James Toseland.


De Superpole...............................en de overwinning voor Noriyuki Haga!

 Noriyuki Haga:

Vandaag was perfect, het perfecte einde van een perfect weekend. Ik had de Superpole, won beide races én de snelste raceronde in de tweede race. De machine voelde goed dit weekend en we hebben geen grote veranderingen in de afstelling doorgevoerd, en dát is ongebruikelijk voor me. We hebben ons geconcentreerd op de motor omdat dit zo"n snelle baan is en de resultaten spreken voor zich. Ik wil het team, Yamaha, Santander en alle andere sponsoren, én mensen die zo hard hebben gewerkt en mogelijk gemaakt, bedanken. De dubbele overwinning pakken op het thuiscircuit van het team voelt goed en het maakt alles nog mooier omdat ik hier nog nooit had gewonnen.

James Toseland:

Om bij Noriyuki in de buurt te blijven was vandaag heel moeilijk- ik weet niet wat hij vandaag gegeten heeft, maar wat het ook moge zijn daar zou ik wel wat van willen! In de eerste race gokten we op een medium achterband maar dat werkte niet. Tijdens de laatste vijf ronden was de band versleten en moesten we de koplopers laten gaan. Voor de tweede race kozen we voor een hardere band maar toen hadden we niet helemaal de goede afstelling. De laatste ronde was echt moeilijk maar als ik eerlijk ben voelt het goed om Troy terug te pakken voor wat er in Assen gebeurde, hoewel het nu om de tweede plaats ging en niet om de eerste! Het was een geweldige race.

Roberto Rolfo:

De eerste race verliep zó geweldig voor mij, maar voor mij had de race een ronde minder lang moeten zijn om het helemaal perfect af te sluiten. Ik wist een heel goed gevoel op de machine te vinden dit weekend in Monza. Na de tweede race in Assen hebben we de afstelling gemodificeerd om hem beter bij mijn rijstijl te laten passen. De start van de eerste race was heel erg goed maar aan het eind was dat niet meer het geval. De tweede race startte ik wederom goed en genoot ik van het gevecht met Bayliss, Corser en Biaggi. We wisselden elke ronde diverse keren van positie en het was geweldig om vooraan mee te doen. Ik wil het team bedanken omdat zij mij gesteund hebben en alles doen wat ik aan ze vraag om de afstelling aan te passen. Ik denk dat we de goede afstelling voor mij gevonden hebben en ik kan niet wachten tot de volgende race.

Klik

hier

voor de volledige uitslag.

Foto"s: yamaharacing