Zoeken

World Superbikes - Misano: SBK race II

18 juni 2007

Baylisstic again!

Drie op een rij!

En dat is dan de derde overwinning op rij en de vijfde winst voor Troy Bayliss. Schreef hij dit weekend beide races op zijn naam, in Silverstone won hij de enige superbike wedstrijd. Voor het kampioenschap betekent dit dat de spanning voorin helemaal terug is aangezien het gat tussen de nummer 1 en 2 maar 21 punten is.

En dat is nummer twee

Bayliss:

Dit is precies wat we nodig hadden en wat ik wou. Misano is een speciaal circuit voor mij om hier te winnen voor alle Italianen. Er valt weinig meer aan toe te voegen, we hebben een kleine aanpassing gedaan zodat de motor wat comfortabeler zou zijn de tweede race. Ik reed een paar echt snelle rondes en ik zag dat Nori geen aanstalten maakte, ik wou hem laten passeren zodat hij wat kopwerk zou verrichten, maar dat heb ik eerder gedaan en dat werkte niet. Dus ben ik er goed voor gaan zitten en kon ik een klein gaatje slaan, dit was genoeg om het op het eind wat rustiger aan te doen. Ik ben zeer blij voor ons hele team, Xerox, Shell en alle andere sponsoren. Het is een mooi weekend geweest en we vertrekken hier hoopvol voor de rest van het seizoen. Ongelukkig genoeg zat de Australische vlag verstrengeld in de koppeling in de uitloopronde waardoor ik de motor liet afslaan als de eerste de beste amateur! Ik kreeg gelukkig een lift, maar alles bij elkaar ben ik een blij man!

De buitentemperatuur was opgelopen tot een graadje of 32 en blablabla Biaggi is goed weg en duikt als tweede de eerste bocht in achter Bayliss. De rest van het veld kwam ook goed weg en in de beginfase is het vooral Haga die laat zien dat hij zich niet heeft neergelegd bij zijn val in de eerste race. Haga bemoeide zich uitdrukkelijk met de strijd vooraan met Bayliss, Corser en Biaggi. Na een foutje van Biaggi moest hij een aantal plaatsen toegeven. Na 2 rondes is het rampenweekend voor Fabrizio compleet wanneer hij wederom zijn motor aan de kant moet zetten. De andere coureurs denderden door en het waren Bayliss en Haga die het tempo weer aangaven. Vlak daarachter reed Corser, gevolgd door Kagayama, Toseland, Biaggi, Xaus en Rolfo.  

Halverwege de wedstrijd kon Biaggi de aansluiting vinden bij Toseland en kroop Kagayama bij Corser in het achterwiel. Kon Kagayama redelijk eenvoudig voorbij Corser, Toseland liet zich niet zo makkelijk te grazen nemen door Biaggi. De twee coureurs hadden een gevecht wat een genot was om naar te kijken. Dacht Biaggi voorbij te zijn, kwam Toseland toch nog voor de volgende bocht terug en moest Biaggi weer een andere mogelijkheid afwachten. Na een paar rondes was het dan toch eindelijk gelukt en kon Biaggi zijn hoge tempo vasthouden en reed hij richting de kop van het veld. Bayliss was vandaag duidelijk een klasse apart en Haga gaf hem goed partij maar moest toch zijn meerdere erkennen naar het eind van de race toe.

Biaggi:

This was a hard day, but it ended with a podium so I am happy to take something positive from it. I was challenging for a podium in the first race but then Nori and I hit each other and we both crashed. I am sorry for myself and I’m sorry for him. I tumbled over and over on the crash and hurt my right leg and left hand and that caused some problems in race two. Because of the pain, I found it difficult to concentrate in the early stages and lost some ground when I ran a bit wide. But gradually I started to get back into the race and began to catch the leaders. I managed to get past Toseland, Corser and Yukio and into third three or four laps from the end of the race, but Haga and Bayliss had too much of a lead and there was nothing I could do about that. I am disappointed by what happened in the first race, but pleased that I took a podium in the second

Corser:

Today has been unbelievably disappointing after such a good day yesterday. In race one I had a rear grip problem and didn’t get a good start either. Those two factors together just made for a tough race. I changed bikes between the two races and the engine in the second bike felt better but the set-up wasn’t quite right, giving me all sorts of problems. I kept losing the front throughout the second race. I was actually crashing at one point but I landed back on the bike, hit the screen and managed to keep going. It is such a disappointment after getting my fortieth pole yesterday – a sorry end to an otherwise good weekend

Toseland:

Ik wist dat deze ronde moeilijk zou worden voor ons omdat het niet ons testcircuit is en de baan compleet verandert is. Ik verwachte wel van achteraan te moeten beginnen. In de eerste race hadden we een beetje geluk toen Biaggi Haga raakte en ze beide uitvielen, maar we kunnen de rest van het seizoen niet baseren op geluk. Het is onnodig om te zeggen dat ik teleurgesteld ben over dit weekend, maar ik kijk uit naar Brno en hopelijk zullen we er daar weer staan.

 
Eindelijk een wedstrijd winnen, en dan nóg zuur kijken. Bayliss heeft 't moeilijk dit jaar.

Voor de volledige uitslag en de tussenstand in het kampioenschap.

Volgende race: 22 juli - Brno, Tsjechie.

Foto"s: suzukiracing/ducaticorse