Zoeken

WK Supersport Brno: uitslag kwalificatie

9 juli 2011
WK Supersport Brno, uitslag kwalificatie:

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar voor het eerst dit seizoen is een coureur uit het tot dit seizoen oppermachtige Hannspree Ten Kate erin geslaagd de pole position voor zich op te eisen. Op het Tsjechische circuit van Brno reed Fabien Foret een tijd van 2'03.548 en was daarmee eentiende seconde sneller dan de beide Motocard.com Kawasaki's van Broc Parkes en David Salom.

Fabien_Foret_Brno_2011

De voormalig WK Superbike kampioen reed zijn snelste tijd in de voorlaatste minuut van de kwalificatie, en verdrong daarmee Broc Parkes van een zekere pole position. Parkes wist in de tweede kwalificatie zijn op vrijdag gezette tijd niet te verbeteren, maar daar leek niemand aan te kunnen komen. Teamgenoot David Salom reed drie ronden achter elkaar de snelste tijd van de kwalificatie, maar bleef zevendhonderdste van Parkes tijd verwijderd.

Met nog twee minuten op de klok kwam Foret echter als een duvel uit een doosje, zette met een 2'03.548 de snelste tijd en scoorde daarmee zijn eerste pole position van het seizoen. Foret zal morgen tijdens de race op de eerste startrij worden vergezeld door Parkes, Salom en Rea.