Zoeken

Verslag SBK Imola

1 oktober 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Imola
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4

training en aan het eind. Maar ook Troy Corser zat er goed bij, was gedurende de gehele training snel en sloot deze af met een tweede tijd. Frankie Chili zat met zijn derde tijd maar twee duizendste achter Corser, terwijl Chris Vermeulen ruim anderhalve seconde moest toegeven op Toseland. Dus was er werk aan de winkel in de Winston ten Kate box. Met Lorenzo Lanzi zat er, op één tiende van Vermeulen, goed bij op de F05 fabrieks Ducati 999, maar dat was te verwachten na zijn goede presteren op de Eurospeedway in Lausitz. Opvallend was de tweeëndertigste tijd van Noriyuki Haga, die maar 10 ronden had gereden (t.o.v. Toseland 20). Tijdens de eerste kwalificatie waren het afwisselend James Toseland, Lorenzo Lanzi, Chris Vermeulen en Troy Corser die om beurten een snellere tijd realiseerden. Even waren het Lorenzo Lanzi en Frankie Chili die de tifosi lieten juichen, maar het was uiteindelijk Troy Corser die er eens goed voor zitten en met een 1’49.161 de snelste ronde klokte.

Troy Corser de snelste op de eerste dag.

Ook Chris Vermeulen zette een goede tijd op de klokken en bleef ruim één tiende achter op Corser. Verrassend was de vierde tijd van Steve Martin op de Petronas FP1. Hij moest, evenals Lanzi, ruim acht tiende toegeven. James Toseland was de grote verliezer, hij zat op 1.3 seconden van de voorlopige pole en dat is veel. Het leverde hem een achtste trainingstijd op. Van de Yamaha rijders werd meer verwacht. Was de zevende plaats van Andrew Pitt nog goed te noemen, hij presteert het hele seizoen al constant, de zeventiende van Haga was ondermaats voor iemand die de laatste zeven wedstrijden op het podium stond. Bij het PSG-1 team is Chris Walker terug op de Kawasaki ZX-10-R. Hij is hersteld van zijn botbreuk opgelopen tijdens de SBK ronde in Assen toen hij in aanraking kwam met ‘wildcard’ Jurgen v.d. Goorbergh. Dat hij nog niet de oude is bewijst zijn dertiende tijd. In Fonsi Nieto heeft hij een tijdelijke teamgenoot. Nieto werd in Assen ontslagen bij het SC Caracchi team en rijdt nu dus voorlopig op een Kawasaki ZX-10-R van het PSG-1 team. Hij kwam tot een drieëntwintigste tijd. Overigens viel het op dat tijdens deze eerste kwalificatie de Winston ten Kate Honda van Vermeulen veruit de hoogste topsnelheid realiseerde, 273.7 km/u t.o.v. 263.0 km/u van de Alstare Corona Suzuki van Troy Corser. De Yamaha van Noriyuki Haga behaalde een topsnelheid van 269.6 km/u en is daarmee bepaald niet de langzaamste.

Supersport:

Het had behoorlijk geregend in de nacht van donderdag op vrijdag, ook vroeg in de ochtend nog. Tijdens de eerste vrije training regende het niet meer, maar de baan bleef lang nat. In die eerste vrije training, die dus onder natte omstandigheden werd verreden, was het Kevin Curtain die het snelst wist rond te komen op de Motor Germany Yamaha R6. De nieuwe wereldkampioen Sébastien Charpentier was ruim een seconde langzamer en realiseerde de tweede tijd. Met een derde tijd was het de Selmat Ducati rijder Alessio Corradi die verraste. Ook verrassend was de zesde tijd van Jarno Jansen op de Suzuki van Team Holland Suzuki. Michel Fabrizio zat er goed bij met een vierde tijd. Zijn teamgenoot Fabien Foret had er niet veel zin in op de natte baan, hij reed drie ronden en sloot de lijst van éénendertig rijders af. Ook voor Winston ten Kate rijder Katsuaki Fujiwara verliep deze training niet voorspoedig. Hij kwam hard ten val doordat hij in aanraking kwam met de Thaise rijder Shuatai Chaemsap uitkomend voor het Tsjechische Intermoto. Hij liep hierbij een gebroken pols op en ook zijn rug, die hij al blesseerde tijdens de 8-uur van Suzuka, liep weer een aardige klap op. Gevreesd wordt dat het seizoen voor "Kats" over is.

Katsuaki Fujiwara kwam lelijk ten val!

De eerste kwalificatie was een prooi voor ‘General Seb’. Het was wederom Kevin Curtain die gedurende deze training snel was geweest, maar het was Charpentier die in de slotminuten met een 1’51.788 de voorlopige pole voor zich opeiste. Dat deed hij op indrukwekkende wijze want hij was ruim anderhalve seconde sneller dan Curtain! Derde man was Gianluca Nanelli op de SC Caracchi Ducati 749R met als vierde Michel Fabrizio op de Team Italia Megabike Honda. Arie Vos was voorlopig beste Nederlander met een achttiende tijd. Jarno Jansen kon zijn prestatie van de vrije training in de ochtend niet herhalen en kwam tot de twintigste plaats. Ron van Steenbergen zette een tweeëndertigste en laatste tijd.