Zoeken

Tom Sykes snelst tijdens wintertest Jerez

7 februari 2014
Op het Spaanse circuit van Jerez is door de Kawasaki, Honda en Aprilia een tweedaagse privé test afgerond. De eerste dag werd grotendeels door regen geplaagd, maar op de tweede dag kon er toch flink wat nuttige tijd op de baan worden doorgebracht. Snelste man was wereldkampioen Tom Sykes, die teamgenoot Loris Baz nipt voor wist te blijven.

Tom Sykes_Jerez_wintertest

Na eerdere regen in Almeria en Portimao was het weer deze week niet veel beter in Jerez, dat toneel was voor een tweedaagse privé test van de WK Superbike teams van Kawasaki, Honda en Aprilia. De eerste dag kon door de teams alleen worden gebruikt om te werken aan een 'natte' setup, maar gedurende de tweede dag droogde het langzaam op, waardoor er ondanks dat de baan nooit helemaal droog werd uiteindelijk toch acceptabele tijden werden neergezet.

Geheel volgens verwachting was Tom Sykes de snelste man op de baan, die verklaarde dat de aanpassingen die in de winter aan de ZX-10R zijn doorgevoerd een positief effect op de machine hebben gehad. Vooral het gevoel aan de voorkant van de machine was volgens Sykes aanzienlijk verbeterd. Teamgenoot Loris Baz gaf slechts tweetiende seconde op Sykes' snelste rondetijd toe en verklaarde weer helemaal fit te zijn.

De derde tijd ging ex equo naar Marco Melandri en Jonathan Rea, die op hun beurt weer eentiende seconde langzamer dan Baz waren geweest. Melandri was de eerste dag door een eigen fout nog met een snelheid van 200 km/u onderuit gegaan, maar was daar zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Voor Melandri's teamgenoot Sylvain Guintoli was het de eerste vuurdoop na vanwege blessures lange tijd van afwezigheid.

Tijden privé test WK Superbike Jerez:

1 Tom Sykes Kawasaki Racing Team 1'42.1
2 Loris Baz Kawasaki Racing Team 1'42.3
3 Marco Melandri Aprilia Racing 1'42.4
4 Jonathan Rea Pata Honda 1'42.4
5 Sylvain Guintoli Aprilia Racing 1'42.5
6 Jeremy Guarnoni MRS Kawasaki - EVO 1'43.5
7 Leon Haslam Pata Honda 1'43.7
8 David Salom Kawasaki Racing Team - EVO 1'44.1
9 Alessandro Andreozzi Pedercini Kawasaki - EVO 1'44.5