Zoeken

Rea verlengt contract met Kawasaki

11 juni 2018
Hij had meerdere opties voor het komende seizoen, waaronder een zitje in de MotoGP, maar Jonathan Rea heeft ervoor gekozen om loyaal te blijven aan het groene team en de paddock van het WK Superbike. De 31-jarige coureur uit Noord-Ierland heeft een nieuw tweejarig contract getekend met Kawasaki voor 2019 en 2020.

Met drie wereldtitels op zak en een vierde die 'm haast niet meer kan ontgaan, en het afgelopen weekend met zege nummer 60 het all-time recordaantal overwinningen van Carl Fogarty gebroken is Jonathan Rea hard op weg om de geschiedenisboeken in te gaan als de meest succesvolle coureur in het WK Superbike. 

Sinds zijn overstap naar de in Akashi gevestigde Japanse fabrikant heeft Rea geschiedenis geschreven, als de meest succesvolle Kawasaki coureur ooit en de eerste coureur die in het WK Superbike 3 wereldtitels op rij heeft gescoord. In de afgelopen drie-en-half seizoenen heeft Jonathan een win-ratio van nét geen 50% gerealiseerd, zijn 45 overwinningen werden met de ZX-10R en ZX-10RR behaald. 

Naast de 4 wereldtitels die Carl Fogarty heeft behaald is er nog één ding waar de Britse coureur uit Blackburn momenteel nog boven Jonathan Rea staat: het meeste aantal overwinningen dat met 1 merk is behaald. Deze lijst wordt momenteel door Foggy aangevoerd met 55 (Ducati) overwinningen, op de voet gevolgd door Troy Bayliss die 52 overwinningen voor Ducati heeft behaald. 

Met een nieuw contract voor nog eens 2 jaar heeft Rea 52 wedstrijden de tijd om ook dat record aan diggelen te rijden, mocht 'ie vast kunnen blijven houden aan z'n win-ratio van 50% dan zou dat nog voor het eind van het volgende seizoen al realiteit kunnen zijn. 

Met het verlengen van het contract met Jonathan Rea onderstreept Kawasaki haar commitment met het WK Superbike en het verlangen om de ontwikkeling van motoren voor zowel de consument op straat als toepassing in het WK Superbike te blijven voortzetten.

Jonathan Rea:
Ik ben supergelukkig de komende twee seizoenen bij het Kawasaki Racing Team te blijven. Sinds het eind van afgelopen seizoen hebben we over voortzetting van onze samenwerking gepraat, en dus is het fijn nu alles af te ronden, zodat we ons kunnen concentreren op de resterende races van 2018. Vanaf het moment dat ik in 2014 arriveerde werd ik verwelkomd in de Kawasaki familie en sindsdien hebben we resultaten bereikt waarvan we niet hadden durven dromen. Hier wil ik blijven. 
Natuurlijk voelt het natuurlijk om dit onvoorstelbaar verhaal samen te blijven schrijven, en ik wil iedereen bij Kawasaki bedanken voor in me te geloven en me deze kans te geven. Samen zullen we harder dan ooit werken om de ZX-10RR in de toekomst ook voorin te houden. Ik heb het beste team en de beste mensen om me heen om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven vechten voor de wereldtitel.