Zoeken

Pedercini zet Loris Cresson uit team wegens contractbreuk

20 april 2022
Slecht nieuws voor de Belgische fans van Loris Cresson. De 23-jarige coureur uit Eigenbrakel is door Pedercini uit het team gezet, na meermaals niet aan zijn (betalings)verplichtingen te hebben voldaan voor het 2022 seizoen.

Hoewel elke coureur die het tot het WK Superbike weet te schoppen van ons een echte held is, heeft Loris Cresson niet zijn zitje in het Pedercini team niet aan zijn prestaties te danken, maar aan de zak met geld die zijn vader samen met partners bereid was op tafel te leggen.

Cresson kwam bij Team Pedercini eind 2020 in beeld in Estoril, waar hij de geblesseerde Sandro Cortese verving. Cresson reed op dat moment in het WK Supersport, waar zijn beste prestatie een negende plaats in Thailand en Portimao 2019 was geweest.

Het afgelopen jaar wist Cresson slechts twee keer in de punten te rijden, in Assen finishte hij race 1 op de 13e plaats - wat uiteindelijk zijn beste prestatie van het seizoen zou zijn - en in Catalunya eindigde hij de sprintrace op de 14e plaats. 

Naast dat zijn prestaties niet om over naar huis te schrijven waren ging eind vorig jaar het gerucht dat Cresson en partners hun betalingsverplichtingen niet waren nagekomen, maar desondanks besloot Pedercini op de valreep alsnog voor 2022 met Cresson verder te gaan.

Al bij de openingsrace in Aragon twee weken geleden schijnt er echter al een meningsverschil tussen Didier Cresson, die de belangen van zijn zoon behartigt, en Pedercini te zijn geweest. Vader Cresson en diens partners hadden de overeengekomen betalingen niet gedaan en vervolgens de gestelde deadlines genegeerd.

Op de vooravond van de tweede ronde in Assen heeft het Pedercini team nu Loris Cresson wegens contractbreuk uit het team gezet. 

Of Leon Haslam het komende weekend al het zitje van Cresson in zal nemen is nog niet bekend. De 38-jarige Brit was vorig jaar met Pedercini in gesprek geweest, maar koos uiteindelijk terug te keren naar het BSB in het Lee Hardy Racing Kawasaki team en bij Pedercini als tweede coureur deel te nemen aan de races in Misano, Donington Park, Most en Portimao.