Zoeken

PATA B&G maakt overstap naar Aprilia

5 juli 2010

Het PATA B&G Racing Team zal met onmiddellijke ingang de overstap naar Aprilia maken. Het team is al lang partner van Ducati, maar de resultaten in 2010 vallen zwaar tegen. Coureur Jakub Smrz kwam zowel in Miller als in Misano vanwege technische problemen niet aan de finish.

Jakub_Smrz_Ducati.jpg 

Smrz wist zich dit jaar enkele malen goed van voren te laten zien, maar kon een goede kwalificatie nooit omzetten in een klinkend resultaat tijdens de race. De Ducati heeft wel potentieel, maar is verre van betrouwbaar gebleken. De laatste vier races moest Smrz telkens de strijd staken vanwege een haperende Ducati. Voor teamleiders Marco Borciani en Mirco Guandalini was dit de druppel. Al eerder werd het team in verband gebracht met de overstap naar BMW, maar hun keuze viel toch op Aprilia.

Mirco Guandalini:
Dit is een goede stap voor ons, maar ook voor Aprilia. We zullen dit seizoen afmaken met de RSV4 en we leggen de basis voor een samenwerkingsverband voor 2011. Ik bedank onze sponsors enorm voor de hulp die deze stap mogelijk heeft gemaakt. Bij Ducati hebben we regelmatig geklaagd over de problemen, maar ze deden er niets aan. We vonden de tijd rijp een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hopelijk kan Jakub zijn ware talent tonen op de vier-cilinder van Aprilia.

Volgende week staat de thuisrace van Jakub Smrz op het programma op het Tsjechische circuit van Brno. Hij hoopt daar te kunnen schitteren op zijn nieuwe machine.