Zoeken

Officieel: Toprak Razgatlioglu in 2020 naar Yamaha

1 oktober 2019
Iedereen wist het eigenlijk al, maar nu is het officieel: Toprak Razgatlioglu wordt het volgend jaar de nieuwe teamgenoot van Michael van der Mark. De 22-jarige Turk, die afgelopen weekend zijn eerste overwinning in het WK Superbike noteerde, vervangt Alex Lowes die naar verluid naar Kawasaki gaat.

Toprak Razgatlioglu leek een gouden toekomst tegemoet te gaan bij Kawasaki, maar dat hij bij de 8 uren van Suzuka in de race niet was ingezet was niet in goede aarde gevallen bij Toprak's manager Kenan Sofuoglu, die daarover laaiend was en prompt met Yamaha het gesprek aanging.

Yamaha heeft er geen gras over laten groeien en Toprak meteen een contract aangeboden als teamgenoot van Michael van der Mark, ten koste van Alex Lowes. Yamaha dacht Lowes een contract aan te bieden in het tweede GRT Yamaha team, maar dat zag de 29-jarige Brit op zijn beurt weer niet zitten. 

Toprak Razgatlioglu wordt in de paddock gezien als een groot aanstromend talent. In zijn debuutjaar 2018 stond hij al twee keer op het podium, in Donington Park en de voorlaatste ronde in Argentinië, dit jaar heeft hij sinds de Italiaanse ronde in Imola elke ronde nog op het podium gestaan. 

Afgelopen weekend scoorde Toprak met Turkish Puccetti Kawasaki zijn eerste overwinning in het WK Superbike en is daarmee de eerste independent coureur die met een Kawasaki heeft gewonnen sinds Chris Walker in 2006. 

Eric de Seynes, President Yamaha Motor Europe:
Toprak Razgatlioglu is een van de meest opwindende jonge rijders in het WK Superbike en ik ben zowel blij als trots dat hij in 2020 voor Yamaha gaat rijden. Als je Topraks progressie dit jaar ziet, zijn tweede pas in het WK Superbike, is zijn wonderbaarlijke talent overduidelijk, maar hij heeft ook een vechtersmentaliteit. 
Net als zijn teamgenoot Michael van der Mark is hij een rijder die altijd dat beetje extra heeft in de race en hij is bereid om tot de grens te pushen om obstakels te overbruggen. We zagen dat duidelijk in Magny Cours, waar hij van de zesde startrij zijn eerste WK Superbike race won. 
We Hebben dit jaar ook gezien dat Yamaha het gat met onze rivalen heeft gedicht en ik ben verheugd om te zien wat Toprak op onze Yamaha YZF-R1 kan doen. Met Michael en Toprak denk ik dat we een van de sterkste en meest dynamische rijdersduo's op de Superbike grid hebben volgend jaar.