Zoeken

MTM Kawasaki Racing verlegt contract met Deroue en Schotman

13 oktober 2018
De wereldtitel ging in de laatste race aan hun neus voorbij, maar het MTM Kawasaki Racing Team heeft het contract met beide coureurs Scott Deroue en Robert Schotman verlengd. Voor Deroue wordt dit het derde seizoen voor het Belgische team.

2018 was een zeer bewogen jaar voor zowel MTM Racing als beide Kawasaki rijders. De eerste twee wedstrijden van het seizoen zag het team zich geconfronteerd met een zeer wispelturig Dorna, dat om de haverklap de spelregels in het nadeel van Kawasaki veranderde, daarna ging het bij Robert Schotman mis, als gevolg van een gemene crash op Imola was hij lange tijd uit de roulatie. 

Ook bij Deroue ging het seizoen niet geheel vlekkeloos, maar doordat op het moment dat alles wel volgens plan liep bij de concurrentie fouten werden gemaakt wist Deroue zijn achterstand in het kampioenschap voor de laatste race tot 10 punten terug te brengen en had hij ineens een serieuze kans op de wereldtitel. 

Met Deroue op de pole en Ana Carrasco op een teleurstellende 25e plaats gekwalificeerd had de coureur uit Nijkerkerveen de bokaal al met een hand vast. In gevecht om de overwinning viel Deroue echter uit met een technisch probleem, waardoor de wereldtitel alsnog naar Ana Carrasco ging, die zich daarmee de eerste vrouwelijke wereldkampioen mag noemen. 

Scott Deroue:
“Ik ben heel erg blij dat ik zo snel een nieuw contract heb kunnen tekenen voor komend seizoen. Helemaal omdat het mijn huidige team is, waarmee ik al twee succesvolle jaren heb meegemaakt. Na de teleurstellende derde plaats van afgelopen seizoen, gaan we er alles aan doen om volgend jaar met de Kawasaki opnieuw competitief te zijn in de World Supersport 300 met als enige doel de wereldtitel!”

Robert Schotman:
“Ondanks dat mij eerste seizoen op Kawasaki niet gelopen is zoals ik had gehoopt, heb ik alle vertrouwen dat ik komend seizoen de Ninja 400 weer naar het podium kan sturen. Mijn blessure is achter de rug en ik heb afgelopen race al laten zien dat het met de snelheid meer dan goed zit, laat 2019 maar komen!”