Zoeken

Motorland Aragon op SBK kalender 2011

20 mei 2010

Het nieuwe Motorland Aragon circuit in Noord-Spanje zal vanaf volgend jaar op de kalender van het WK Superbikes prijken. De Grand Prix zal de aankomende drie jaar in het voorjaar worden verreden.

motorland.jpg 

Gisterochtend werd in het bijzijn van de internationale pers een driejarige overeenkomst getekend door Motorland en Infront Motor Sports in het regeringsgebouw van de provincie Aragon. Ook Althea Ducati-coureur Carlos Checa was aanwezig. De Spanjaard is zeer te spreken over het nieuwe circuit.

Carlos Checa:
Het Motorland circuit voldoet aan alle eisen om de top van de motorsport te mogen ontvangen. Ik kijk er erg naar uit om er volgend jaar te racen.

Ook de algemeen directeur van Infront Motor Sports, Paolo Flammini, is tevreden met de deal.

Paolo Flammini:
Het World Superbike Kampioenschap verwacht maximale veiligheid op het circuit en alle faciliteiten die de aanwezigheid van een groot aantal bezoekers garanderen. Motorland is in staat aan deze verwachtingen te voldoen.

In haar nog jonge bestaan heeft Motorland de top al bereikt. Al eerder werd namelijk bekend dat de MotoGP, in september van dit jaar, te gast zal zijn op het door Hermann Tilke ontworpen circuit. Dit in verband met de afzegging van de Balatonring in Hongarije, dat nog niet klaar is om de hoofdklasse van de motorsport te ontvangen.

Vorig jaar vonden de eerste internationale races plaats op het nabij Zaragoza gelegen circuit. Deze eer was toen voorbehouden aan de World Series by Renault.