Zoeken

Max Biaggi snelst tijdens 3-daagse SBK test Motorland Aragon

1 november 2010

Max Biaggi heeft de snelste tijd gezet tijdens een driedaagse test op het nieuwe Spaanse circuit Motorland Aragon, dat het volgend jaar deel zal uitmaken van de 2011 World Superbike kalender.

Max_Biaggi_Aprilia_Alitalia_Aragon_2010.jpg

Biaggi gebruikte de drie testdagen om naast het bekend worden met het nieuwe circuit nieuwe onderdelen van Brembo uit te testen. Volgens Biaggi gaven de nieuwe remcomponenten een beduidend betere vertraging, maar waren de remmen moeilijker te doseren. De vijfvoudig wereldkampioen zette zijn snelste tijd tegen het eind van de derde en laatste trainingsdag en was daarmee drietiende seconde sneller dan de door Carlos Checa gezette tijd van de eerste dag.

Checa was alleen de eerste dag op het circuit te vinden, omdat hij daarna naar Portugal moest vliegen waar hij het afgelopen weekend mocht aantreden in het Pramac Ducati MotoGP team als vervanger van Mika Kallio. Met een tweede tijd heeft de 38-jarige coureur in ieder geval laten zien dat zowel hij als de 1198RS nog over voldoende snelheid beschikken.

Veel teams waren naar het nieuwe Spaanse circuit getrokken om deel te nemen aan deze officiële SBK test. Naast Althea Ducati (Carlos Checa en Lorenzo Baroni) en Alitalia Aprilia (Max Biaggi en Leon Camier) waren ook de teams van Alstare Suzuki (Michel Fabrizio), BMW Motorrad (Troy Corser en Leon Haslam), Aprilia Pata Racing (Noriyuki Haga) en Kawasaki (Tom Sykes en Katsuaki Fujiwara) aanwezig.

Zowel de door een griep geplaagde Michel Fabrizio als Leon Haslam en Noriyuki Haga maakten van de testdagen gebruik om aan hun nieuwe machines te wennen. Fujiwara nam bij Kawasaki de honeurs waar voor de geblesseerde Chris Vermeulen en Joan Lascorz, die beiden wel in Aragon aanwezig waren maar werkeloos vanaf de kantlijn moesten toekijken.

Verrassend was het optreden van Tom Sykes, die met de 2011 ZX-10R Ninja racer de derde tijd op de klokken wist te zetten, zestiende langzamer dan Biaggi maar op zijn beurt weer viertiende seconde sneller dan Leon Haslam op de fabrieks BMW. Een uitstekend resultaat voor het team dat na afloop aangaf zich nog maar in de beginfase van de ontwikkeling van de nieuwe racer te bevinden.

Onofficiële tijden Motorland Aragon:
1. Max Biaggi     Aprilia     1'58 .0
2. C. Checa     Ducati     1'58 .3
3. Tom Sykes     Kawasaki     1'58 .6
4. Leon Haslam     BMW     1'59 .0
5. Michel Fabrizio     Suzuki     1'59 .2
6. Leon Camier     Aprilia     1'59 .2
7. Troy Corser     BMW     1'59 .2
8. Noriyuki Haga     Aprilia     1'59 .2
9. Katsuaki Fuijwara     Kawasaki     2'00 .2
10. Luca Baroni     Ducati     2'00 .6