Zoeken

Loris Cresson verlengt contract met Pedercini Kawasaki WSBK

22 februari 2022
Goed nieuws voor onze Belgische motorsport fans. Loris Cresson heeft z'n contract bij het Kawasaki satellietteam Pedercini Racing verlengd. De 23-jarige coureur uit Braine-l'Alleud maakte vorig jaar z'n debuut in het WK Superbike.

Lange tijd leek het er naar uit te zien dat het WSBK avontuur voor Loris Cresson slechts van korte duur was geweest. Zijn naam ontbrak afgelopen maand op de startlijst van de FIM en daarnaast bleek het Italiaanse team volop met toprijders Leon Haslam en Tom Sykes in gesprek te zijn, die hun plaats in het fabrieksteam van Honda resp. BMW kwijt waren geraakt. 

Zowel Haslam en Sykes hebben echter besloten om terug te keren naar het Brits Superbike Kampioenschap. Pedercini heeft nu bevestigd dat Cresson dit jaar de enige ZX-10RR van het team zal rijden, waarmee de startgrid nu compleet is. Of misschien toch niet helemaal, Pedercini hoopt nog steeds een tweede machine in te kunnen zetten op parttime basis. 

Loris Cresson:
"Het is een lange winter geweest om alles met het team te bespreken en uiteindelijk hebben we een oplossing kunnen vinden om samen verder te gaan. Lucio (Pedercini) is een geweldige kerel, en we delen dezelfde eind doel.
Ik ben blij om met mijn jongens in de box door te gaan, want we hebben een goede manier van werken gevonden naarmate vorig jaar vorderde. Er was altijd een goede sfeer en ik vertrouw de jongens volledig."
Het niveau in WorldSBK is hoog, maar mijn doel is om in alle races punten te scoren. Ik voel me mentaal sterk en na mijn blessure voel ik me nu ook sterk."