Zoeken

Leon Haslam wordt nieuwe teamgenoot Jonathan Rea

25 juli 2018
Leon Haslam wordt de nieuwe teamgenoot van Jonathan Rea. De 35-jarige Brit, die het komende weekend samen met Rea de 8 uren van Suzuka zal gaan rijden, heeft hiertoe een contract getekend met het Kawasaki Racing Team.

 

Met 5 overwinningen en 39 podiums op zijn naam is Leon Haslam geen onbekende in de WK Superbike paddock, hoewel we voor zijn beste resultaat naar 2010 terug moeten gaan, het jaar dat hij vicewereldkampioen werd achter Max Biaggi. 

In 2016 maakte Haslam de overstap naar het British Superbike met het JG Speedfit Kawasaki Team, waarmee hij dat jaar meteen tweede in het kampioenschap werd. Dit seizoen gaat Haslam in het BSB riant aan de leiding, met een comfortabele voorsprong van 80 punten op nummer twee. 

Leon Haslam wordt dus de nieuwe teamgenoot van Jonathan Rea en dat is niet voor het eerst, voordat Rea naar Kawasaki ging waren de twee al teamgenoten in het Ten Kate Honda team. Samen met de Japanner Kazuma Watanabe rijdt het tweetal het komend weekend de Coca-Cola Suzuka 8-Hour race als onderdeel van het officiële Team Green. 

Leon Haslam:
Ik wil Kawasaki danken voor de kans die ze mij geven. Terugkeren naar het WK Superbike is iets waar ik echt naar uitkijk. Na overwinningen, pole positions, ronderecords en de vice-wereldtitel te hebben gewonnen gedurende zeven seizoenen zal het geweldig zijn weer terug te zijn. De steun van Kawasaki gedurende mijn drie seizoenen BSB en via KHI de 8 uren van Suzuka is uitzonderlijk geweest. De gelijkgezinde benadering van Kawasaki UK en KHI in Japan wordt echt gewaardeerd en ik hoop ze dat nu terug te betalen met de 2018 Brits Superbike titel en dan volgend jaar de uitdaging in het WK Superbike aan te gaan. Het 2019 seizoen zal wat nieuwe uitdagingen opwerpen, daar de competitie tussen de verschillende merken op het hoogste niveau is, maar ik ben ervan overtuigd dat met een professioneel en succesvol team achter me we genoeg successen zullen kunnen vieren.