Zoeken

Kawasaki maakt SBK line-up bekend

28 oktober 2010

Kawasaki heeft haar rijders voor het 2011 SBK wereldkampioenschap bekend gemaakt. Dat het de Groenen menens is blijkt alleen al uit het feit dat in het WK Superbike zal worden aangetreden met een drie mans line-up, bestaande uit Broc Parkes, Chris Vermeulen en Joan Lascorz.

ninja_launch_4251.jpg

Sinds de eerste uiting van de 2011 ZX-10R Ninja racer heeft Kawasaki al gezegd het komend jaar voor niets minder dan de overwinning te gaan, daarvoor werd een jaar geleden al Chris Vermeulen aangetrokken en een compleet nieuwe Ninja ontwikkeld, die op de Intermot in Keulen officieel aan het grote publiek werd gepresenteerd.

Naast Vermeulen en Sykes zal ook WK Supersport coureur Joan Lascorz, die dit seizoen lange tijd uitzicht had op de wereldtitel totdat een vervelende crash resoluut een streep trok door dat plan, als derde coureur deel gaan uitmaken van het Kawasaki Racing Team, dat net als voorgaande jaren door Paul Bird Motorsports zal worden gerund.

2011_rider_sykes_3058.jpgTom Sykes:
Het is geweldig om het komende seizoen bij Kawasaki te blijven en voor het team van Paul Bird Motorsports te rijden. We hebben samen dit jaar goed werk verricht en op sommige vlakken boven verwachting gepresteerd, dus is het fijn om bij het PBM Kawasaki team te blijven voor wat voor ons allemaal een belangrijk jaar zal gaan worden. De nieuwe fiets toont nu al behoorlijke potentie tijdens testen en hebben genoeg sessies gepland gedurende de winter. Roll on 2011.

2011_rider_vermeulen_4610.jpgChris Vermeulen:
Ik ben hard aan het werken om klaar te zijn voor het komende seizoen. Kawasaki is geweldig geweest, ze hebben volledig achter me gestaan en me geweldig gesteund. Met drie rijders is Kawasaki klaar om een stap vooruit te zetten en Tom heeft een geweldige job gedaan met de 2010 fiets eind dit seizoen. Dat is goed om te zien, en ik heb de nieuwe fiets al van dichtbij kunnen bekijken. Hij ziet er cool uit en lijkt zeker al goed te werken. Het is opwindend en ik kan niet wachten tot ik op de nieuwe fiets kan rijden.

2011_rider_Lascorz__4304.jpgJoan Lascorz:
Het is mijn droom om mijn relatie met Kawasaki voort te zetten en nu heb ik de kans dat in het WK Superbike te gaan doen op een opwindende nieuwe machine. Ik ben aan het herstellen van mijn verwondingen die ik in Silverstone had opgelopen en kijk er naar uit om zo snel mogelijk op de nieuwe Superbike te gaan rijden. Ik wil mijn dank uitspreken aan Kawasaki voor hun hulp en steun en ik hoop hen te kunnen terugbetalen met goede resultaten in mijn eerste jaar WK Superbike racing.

Paul Risbridger, team manager:
Ik denk dat we een geweldige mix van coureurs hebben, met verschillende achtergronden, vaardigheden, rijstijlen die elk hun eigen benadering van de fiets zullen meenemen. Ik denk dat dat ons niet alleen zal helpen om de fiets sneller te ontwikkelen, maar het zou ons ook een voorsprong moeten geven van circuit op circuit. Soms is de ene rijder sneller op het ene circuit, terwijl een andere rijder juist sterker op een ander circuit zal zijn. We zijn erg blij met de 2011 machine die het al goed heeft gedaan in de eerste testen.

WK Supersport 

Naast het WK Superbike heeft Kawasaki ook de rijders voor het WK Supersport Motocard.com raceteam bekend gemaakt. Naast de al eerder bekend gemaakte Broc Parkes zal de Spanjaard David Salom, die dit seizoen verrassende resultaten wist te boeken met de Triumph Daytona 675, deel gaan uitmaken van het Kawasaki Provec Motocard.com raceteam.

2011_rider_Parkes_9858.jpgBroc Parkes:

Het is een geweldig gevoel om in 2011 voor Kawasaki te kunnen rijden, en we hebben al goede dingen gedaan tijdens testen zoals het vinden van nieuwe set-ups voor het komende seizoen. Het is een geweldige kans voor mij en zowel de motor als ik hebben ons al bewezen in de WK Supersport raceklasse. We zullen het komende seizoen een sterk pakket vormen.

2011_riders_salom_1.jpgDavid Salom:

Ik ben erg gelukkig met deze kans. Ik ken veel rijders die met de officiële Ninja ZX-6R zouden willen rijden en dus ben ik gelukkig de gekozene te zijn. Ik hoop dat mijn ervaring in het WK Supersport een goede toevoeging zal zijn voor het team en dat ik het komende seizoen mijn resultaten zal verbeteren. Ik wil Kawasaki en Motocard.com bedanken voor deze kans die mij geboden is.