Zoeken

Jonathan Rea succesvolle operatie ondergaan

8 oktober 2010

HANNspree Ten Kate World Superbike coureur Jonathan Rea is deze week in het ziekenhuis van Manchester succesvol geopereerd aan zijn geblesseerde pols, opgelopen tijdens de12e ronde van het WK Superbikes in Imola dit seizoen.

Jonathan_Rea.jpg

Specialistisch chirurg Mike Hayton verklaarde tevreden te zijn over de twee uur durende operatie, waarbij een gescheurde band tussen het linker schippersbotje en het halvemaanbeentje moest worden gerepareerd. Bij de in Imola opgelopen blessure was ook een deel van de botjes losgeraakt.

Rea zal thuis op het eiland Man zo snel mogelijk een begin maken met zijn herstel, alvorens over een maand terug naar Manchester te moeten gaan voor het laten verwijderen van de ondersteunende draden uit zijn pols.

Jonathan Rea:
Er was meer schade dan aanvankelijk was gedacht. De operatie heeft ongeveer twee uur geduurd, één uur langer dan gepland. Eigenlijk was de gewrichtsband tussen de twee botjes 100% afgescheurd en de twee draden zijn aangebracht om een en ander bij elkaar te houden terwijl de band zich hersteld.

Ik had mijn seizoen echt niet op deze manier willen beëindigen, maar ik ben Mike Hayton dankbaar voor het feit dat hij de operatie wilde uitvoeren voordat hij voor een seminar moest afreizen naar de Verenigde Staten. Ik zal mijn training zo spoedig mogelijk weer oppakken zodra ik thuis ben en me erop richten fit te worden om weer te kunnen testen voor het 2011 World Superbike seizoen.