Zoeken

EBR maakt overstap naar WK Superbike

13 december 2013
Na al enkele jaren succesvol actief in het AMA te zijn geweest gaat Erik Buell Racing het komende seizoen zijn debuut maken in het WK Superbike. De Amerikanen Aaron Yates en Geoff May gaan in het WK Superbike aantreden op de Team Hero EBR 1190RX.

EBR SBK

Het afgelopen seizoen waren Yates en May al teamgenoten in hetzelfde team in het AMA Superbike kampioenschap, wat op een 8e resp. 9e plaats werd afgesloten. De komst van de 1190RX, de eerste EBR voor op straat, heeft het Erik Buell mogelijk gemaakt om op het hoogste niveau te gaan acteren.

Na jaren van teruglopende inschrijvingen lijkt 2014 weer een positief seizoen voor het WK Superbike te aan worden. Eerder maakte MV Agusta al bekend het komende seizoen haar opwachting in het WK Superbike te gaan maken, met de komst nu van EBR staan het volgend seizoen maar liefst acht verschillende merken aan de start.

Javier Alonso, executive director WSBK:
Het is een groot genoegen voor het WSBK om een attractief en uniek merk als EBR in de series te mogen verwelkomen. De Amerikaanse fabrikant is het achtste merk dat in deze nieuwe en uitdagende editie van het kampioenschap zal gaan aantreden. We zijn ervan overtuigd dat hun betrokkenheid van toegevoegde waarde zal zijn voor de show. Het is erg goed om twee Amerikaanse coureurs aan de start te hebben, als vertegenwoordiging van een sterke natie in de geschiedenis van het WSBK.

Het Team Hero EBR zal worden gerund door teameigenaar Claudio Quintarelli en manager Giulio Bardi. De uitdaging is nu om de compleet nieuwe 1190RX te prepareren voor het WK Superbike, op voor de Amerikanen compleet nieuwe circuits, wat vanwege de winterstop een extra uitdaging is.

Erik Buell, oprichter EBR:
Meer dan drie decennia ervaring op het gebied van racen, engineren en produceren zit momenteel in elke EBR. De EBR 1190RX heeft unieke engineering technologieën, maar dit optimaliseren voor elke race vraagt de nodige tijd. Vanwege de winterstop is het afwachten waar we staan ten opzichte van de concurrentie, op het gebied van snelheid en performance. Niemand verwacht podiums, maar we gaan hard werken, leren en verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat EBR een leuk en opwindend verhaal aan de series zal toevoegen, en we weten dat de resultaten zullen volgen.