Zoeken

Alvaro Bautista naar Ducati WK Superbike?

12 augustus 2018
Alvaro Bautista zou wel eens de nieuwe teamgenoot kunnen worden van Chaz Davies in het WK Superbike. De voormalig 125cc wereldkampioen is hierover in gesprek met Ducati, zo heeft Ducati Corse's Sporting Director Paolo Ciabatti bevestigd.

Aan het eind van dit seizoen is het over en uit voor het dit jaar nog tot Angel Nieto team gedoopte team van Jorge Martinez Aspar, waarvan de twee startplaatsen worden overgenomen door het nieuwe SIC Petronas Yamaha team, het officiële Yamaha satellietteam nu Tech3 het volgend seizoen naar KTM overstapt. 

Met Franco Morbidelli en Fabio Quartararo bevestigd voor SIC Petronas Yamaha betekent dat ook het einde van de MotoGP carrière van Alvaro Bautista, die in 2010 zijn debuut maakte in de MotoGP, die op 21-jarige leeftijd wereldkampioen werd in de 125cc en in zijn tweede seizoen in 2008 vice-wereldkampioen in de 250cc, maar in de MotoGP nooit tot de top door wist te breken. 

Een van de opties voor het volgende seizoen is een overstap naar Ducati in het WK Superbike, als opvolger van Marco Melandri in het Aruba.it fabrieksteam. Naar verluid zal Melandri gaan tekenen voor GRT Yamaha, dat momenteel actief is in het WK Supersport 300 en WK Supersport en de opwachting wil gaan maken in het WK Superbike. 

Tegenover MotoGP pitreporter Simon Crafar bevestigde Ducati Corse's Sporting Director Paolo Ciabatti inderdaad dat Alvaro Bautista een mogelijke optie is voor het Ducati fabrieksteam met de Panigale V4 het volgend jaar. Volgens Ciabatti zal het nog een week tot tien dagen duren voordat een beslissing zal worden gemaakt. 

Naast een overstap naar het WK Superbike heeft Bautista ook nog enkele opties in de Moto2, mocht niets interessants zich aandienen dan zal hij aan het eind van het seizoen stoppen.