Zoeken

Yamaha keert terug naar WK Supersport

25 januari 2011

Na het afgelopen seizoen zich noodgedwongen te hebben teruggetrokken keert Yamaha het komende seizoen weer terug naar het WK Supersport. Yamaha Europe is hiertoe een samenwerking aangegaan met het Italiaanse ParkingGO Team, dat de afgelopen seizoenen met de Triumph 675 reed.

yamaha-logo.jpg

Na jaren de titel net te hebben misgelopen wist Cal Crutchlow in 2009 -eindelijk- de prestigieuze WK Supersport wereldtitel voor Yamaha in de wacht te slepen, maar de kredietcrisis dwong Yamaha het kampioenschap de rug toe te keren. Het afscheid was gelukkig niet voor lang, zo blijkt uit een officieel persbericht waarin melding wordt gemaakt van het nieuwe Yamaha ParkinGO team dat het komende seizoen met de YZF-R6 in het WK Superbike zal aantreden.

Voor het 2011 seizoen zal Yamaha Motor Europe het ParkinGO privéteam voorzien van de 2009 winnende Yamaha R6 met speciale race-onderdelen, die voor komende seizoen stevig onderhanden en op 2011 niveau zal worden gebracht in Yamaha's Racing werkplaats in Duitsland. Yamaha's technische staf zal achter de schermen support verlenen, terwijl het ParkinGO team zelf verantwoordelijk is voor de organisatie, rijders en inschrijvingen.

Het Yamaha ParkinGO Team zal het komende seizoen aantreden met de Brit Chaz Davies, die het afgelopen seizoen vierde in de eindstand werd op de Triumph ParkinGO, en de Italiaan Luca Scassa, die vorig jaar nog als privérijder enkele opmerkelijke resultaten in het WK Superbike wist neer te zetten.