Zoeken

Vermeulen maakt comeback in MotoGP

10 mei 2012
De Australiër Chris Vermeulen zal over ruim een week zijn rentree gaan maken in de MotoGP, als vervanger van Colin Edwards die in Estoril tijdens de training zijn sleutelbeen brak. De Texaan zal naar verwachting over vier weken in Catalunya weer kunnen rijden.

Chris_Vermeulen_Kawasaki

Voor wie het alweer vergeten was, Vermeulen was vier jaar lang actief in de MotoGP voor het Rizla Suzuki Team, na eerder zeer succesvol te zijn geweest in het WK Supersport en WK Superbike. Met het Suzuki plan in 2009 al op losse schroeven keerde de Australiër in 2010 terug naar het WK Superbike voor het Kawasaki fabrieksteam, maar kwam vanwege diverse ernstige blessures nog amper aan rijden toe.

Colin Edwards, die het afgelopen weekend tijdens de kwalificatie zijn linker sleutelbeen brak, is inmiddels in het Instituto Unversitario DEXEUS in Barcelona een succesvolle operatie ondergaan en op weg naar huis in Amerika.

De sympathieke Texaan is door zijn chirurg Doctor Javier Mir geadviseerd om niet te rijden tot de Grand Prix van Catalunya, welke op 3 juni zal plaatsvinden. Reden hiervoor is dat het nu voor de vierde keer is geweest dat Edwards datzelfde sleutelbeen heeft gebroken, en dat herstel niet moet worden gejaagd. 

Chris Vermeulen:
Allereerst wil ik Colin een snel herstel toewensen. Ik ben dankbaar om in de gelegenheid te worden gesteld mijn rentree te maken in de MotoGP met het NGM Mobile Forward Racing Team. Ik kijk er naar uit om voor het eerst op de motor te gaan zitten in Le Mans, een circuit waar ik goede herinneringen aan heb, inclusief mijn overwinning in 2007. Ik ben erg opgewonden om weer op topniveau te kunnen racen en kijk uit naar de samenwerking met het team.

Marco Curioni, team manager:
In deze onfortuinlijke situatie die Colin tot de Catalaanse Grand Prix heeft uitgeschakeld, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om Chris Vermeulen bij het team te betrekken. Verschillende leden van het team hebben in het verleden met Chris samengewerkt en ik geloof dat Chris direct een goed gevoel bij het team zal hebben. Vermeulen is een uitstekende rijder uit de MotoGP met veel ervaring op het gebied van elektronica en het juiste gebruik van banden, wat de twee gebieden zijn waar we momenteel aan het werken zijn. Chris heeft in het verleden op Le Mans gewonnen en kent deze baan goed. Ik wil Chris veel succes wensen en mijn beste wensen voor een snel herstel aan Colin Edwards, die momenteel op weg naar huis is.