Zoeken

Valentino Rossi geeft update

28 juni 2010

Het is alweer drie weken (en drie races) geleden dat Valentino Rossi hard van zijn Yamaha YZR-M1 werd geworpen en zichzelf daarbij lelijk blesseerde. Vanuit zijn woonplaats in Italië geeft de negenvoudig wereldkampioen een update van zijn huidige toestand.

Valentino_Rossi_pitbox.jpg

Drie weken zijn voorbij gegaan sinds het ongeluk en twee weken sinds ik het ziekenhuis heb mogen verlaten, en ben erg gelukkig met de voortgang van mijn herstel. Ik voel met een stuk beter en begin langzaam weer een semi-normaal leven te krijgen. Echter, voor een compleet normaal leven zal ik moeten wachten totdat ik weer terug op mijn motor kan. Ik ben nu met krukken aan het lopen en ben sinds enkele dagen in staat om mijn voet op de grond te zetten. Ik had niet verwacht me zo snel na het ongeluk al zo goed te voelen en dat bedoel ik zowel fysiek als mentaal.

De rehabilitatie gaat verder gewoon door, zowel zitten in de hyperbare zuurstofcabine alsmede enkele oefeningen in de gym. Helaas heb ik nog steeds veel pijn in mijn schouder, maar ik ben aan de spieren aan het werken om de pijn ietwat te verminderen. Als het herstel probleemloos en met de huidige voortgang blijft verlopen, dan is mijn doel om tijdens de Tsjechische Grand Prix in Brno weer terug te keren.

Ik ben al buitenshuis geweest en mijn goede vrienden hebben mij nog niet voor één minuut alleen gelaten, hoewel ik niet gewend ben om zoveel tijd in Tavullia door te brengen. Ik mis mijn motor, mijn team en de paddock erg en deze nieuwe ervaring motiveert me om zo snel mogelijk weer beter te worden.

Ik spreek jullie allen, maar nog belangrijker zie jullie allen, snel weer.

Ciao, Valentino Rossi

Valentino_Rossi_bannier.jpg