Zoeken

Tom Sykes tekent contract met Kawasaki

16 november 2011
Nürburgring racewinnaar Tom Sykes heeft een contract getekend met het officiële Kawasaki Racing Team, het nieuwe fabrieksteam dat vanuit Spanje gaat opereren maar een 100% Kawasaki Heavy Industries project is. De Brit zal het komende seizoen voor Team Green gaan rijden naast de Spanjaard Joan Lascorz, die al eerder een contract met het team had getekend.

Tom_Sykes_Kawasaki

Vlak voor het WK Superbike op de Duitse Nürburgring kreeg het Britse Paul Bird Motorsports van Kawasaki te horen dat Team Green in 2012 geen beroep meer zou doen op het Britse raceteam, een beslissing die na afloop van dat raceweekend officieel bekend werd gemaakt. Als reden werd door Kawasaki aangevoerd dat het haar input in het WK Superbike wilde intensiveren, maar het drugsschandaal waar PBM begin dit jaar door werd opgeschrikt zal ongetwijfeld in Kawasaki's beslissing hebben meegespeeld.

Met het beëindigen van het contract met PBM zou ook een eind komen aan de diensten van Tom Sykes, die onder contract bij PBM stond en ironisch genoeg dat weekend Kawasaki haar eerste overwinning in jaren in het WK Superbike zou geven. Sykes werd echter al snel door zijn team ontheven van zijn contractuele verplichting, waarna het slechts een kwestie van tijd was voordat de deal met Kawasaki zou worden beklonken.

Sykes, die al twee jaar de officiële Kawasaki fabriekscoureur is, zal het komende seizoen naast Joan Lascorz de teamkleuren van het officiële fabrieksteam verdedigen. Beide coureurs maakten hun eerste kilometers op de 2012 fiets na afloop van het 2011 seizoen tijdens de tweedaagse test op Portimao. Het nieuwe Kawasaki Racing Team, dat rechtstreeks onder de vlag van KHI valt, heeft een Europese thuisbasis in Spanje, maar zal wel direct vanuit Japan worden aangestuurd.

Tom Sykes:
Ik ben erg gelukkig om bij Kawasaki en de ZX-10R te blijven. Ik geloof dat de fiets een goede potentie heeft, wat we gedurende het 2011 seizoen al deels hebben kunnen zien met een overwinning in Duitsland en de Superpole in Misano. Dit zijn de resultaten die ik het komende seizoen met regelmaat hoop te behalen en ik geloof dat ons dit kan lukken. Ik  heb veel vertrouwen in Kawasaki en het team, dus als we de setup van de motor op een paar punten kunnen verbeteren, die de fiets in mijn opinie nu nog beperken, dan zou dit een grote stap voorwaarts kunnen betekenen in de eindresultaten. Ik kijk er naar uit om binnenkort weer te kunnen testen.

Guim Roda, team manager:
We zijn erg gelukkig Tom het volgend seizoen bij ons te hebben. Kawasaki probeert altijd mensen voor zich te blijven houden en Tom heeft de afgelopen twee  jaar voor Kawasaki goed werk verricht. Hij heeft het potentieel om hard te gaan, zoals hij het afgelopen seizoen heeft laten zien, en nu moeten we dat elk weekend op volle racelengte voor elkaar zien te krijgen. Tom is jong en vastberaden, wat een goede combinatie is voor een snelle coureur. Ik ben ervan overtuigd dat een intensievere samenwerking met Marcel, zijn nieuwe crew chief, en het intensieve testprogramma dat op de planning staat zal betekenen dat hij het volgend jaar een stap verder zal kunnen zetten en in elke race voor het podium zal kunnen vechten. Laten we zien wat hij ons het volgend seizoen kan laten zien.