Zoeken

Tech 3 maakt line-up voor 2013 bekend

25 augustus 2012
Aan het einde van de eerste trainingsdag van de Grand Prix van Tsjechië heeft Tech 3 haar rijders voor het komende seizoen bekend gemaakt. Het Franse Yamaha satellietteam heeft het volgend jaar voor het eerst een compleet Britse line-up met Cal Crutchlow en Bradley Smith, die dit jaar al voor het team in de Moto2 raceklasse rijdt.

Cal_Crutchlow

De 2013 line-up van Tech 3 was voor niemand nog een echte verrassing. Al eerder had het team bekend gemaakt de 21-jarige Bradley Smith, die momenteel voor Tech 3 uitkomt in de Moto2, voor 2 seizoenen te hebben gecontracteerd. Met het vertrek van Dovizioso naar Ducati was het verlengen van Cal Crutchlow's huidige contract een logische keus.

Waar Smith een tweejarige verbintenis met het Tech 3 MotoGP team is aangegaan heeft Cal Crutchlow slechts voor één jaar bijgetekend. De sympathieke Brit, die eerder dit seizoen al met Ducati in verband werd gebracht, heeft zijn zinnen op een fabriekszitje gezet en zich daardoor duidelijk niet langer dan een seizoen aan het team willen verbinden.

Cal Crutchlow:
Ik ben verheugd om mijn mijn toekomst aan het Monster Yamaha Tech 3 Team voor tenminste een seizoen weer toe te wijden. Samen hebben we dit seizoen sterke progressie gemaakt en goede resultaten behaald, en ik ben ervan overtuigd in 2013 nog competitiever te zijn. Yamaha en Monster zijn al lange tijd erg loyaal geweest en ze hebben het allebei duidelijk gemaakt mij het volgend seizoen te willen behouden. Het was onvoorstelbaar vleiend en ik waardeer hun support ten zeerste. 


Het volgens jaar zal mijn 5e seizoen met Yamaha zijn en ik ben erg opgewonden om mijn MotoGP carrière met hun voort te zetten. Mijn relatie met Tech 3 speelde ook een grote rol in mijn beslissing. Hervé Poncharal en mijn hele team hebben me ongelofelijke steun gegeven sinds mijn komst in 2011. Yamaha heeft een geweldig pakket voor 2012 samengesteld en dat zal het volgend seizoen nog beter zijn. Hopelijk kan ik hun loyaliteit belonen door het hele 2013 seizoen voor het podium te kunnen strijden. Ik weet dat we daartoe in staat zijn.

Bradley_Smith

Bradley Smith:
Het is een eer voor mij om deze kans te krijgen naar de MotoGP door te stromen met het Monster Yamaha Tech 3 Team. Ik heb zo lang ik me kan herinneren ervan gedroomd om MotoGP coureur te worden en om deze kans te krijgen in zulk een professioneel en succesvol team is fantastisch. De resultaten van Cal en Andrea geven duidelijk aan dat Tech 3, Yamaha en Monster een erg competitief pakket hebben samengesteld en ik kan niet wachten om dit nieuwe avontuur in mijn carrière te beginnen. 

Ik weet dat er een grote uitdaging voor me ligt, maar ik geloof in mijn kunnen en ben Hervé Poncharal, Yamaha en Monster erg dankbaar voor het enorme vertrouwen dat ze hebben getoond door mij deze kans te geven. Ik ken het Tech 3 team al en dus zal het niet zo'n enorme overgang zijn, en ik heb ook een goede verstandhouding met Cal. Dit zal erg belangrijk zijn omdat ik veel van hem kan leren. Ik kijk er naar uit om het seizoen in de Moto2 voor Tech 3 Racing sterk te eindigen, voordat ik mijn eerste kans ga krijgen op de YZR-M1 in Valencia te rijden.