Zoeken

TAS Racing rijdt IOMTT als Milwaukee BMW Motorrad met Ian Hutchinson

9 maart 2022
Zo'n veertig jaar na de eerste overwinning als privéteam neemt het TAS Racing Team dit jaar als Milwaukee BMW Motorrad deel aan de Isle of Man TT, met niemand minder dan 16-voudig TT-winnaar Ian Hutchinson.

 

Voor Hutchinson is de deal met Milwaukee BMW Motorrad in meerdere opzichten "welkom thuis". De coureur uit Bingley keert niet alleen terug naar de TAS Racing-groep, die 18 TT-overwinningen op naam heeft staan, maar heeft in zijn carrière ook campagne gevoerd voor de levendige rode kleurstelling van Milwaukee en is verheugd om alle drie samen te zien komen voor het paradepaardje van juni.
 
"Het zijn vijf gekke jaren voor mij geweest sinds ik voor het laatst voor het TAS Racing Team heb gereden", zei Hutchinson. “Ik kwam terug van blessures in 2018, tekende daarna opnieuw voor TAS in 2020, maar kon nooit rijden vanwege de pandemie. Fingers crossed dat alles deze keer voor ons samenkomt, en ook voor de TT.”
 
Hij voegde eraan toe: “Terugkomen bij het team, waar ik mijn meest recente succes bij de TT heb genoten, was iets waarvan ik hoopte dat het deze winter mogelijk zou zijn en om te horen dat de titelsponsor Milwaukee wordt, was echt de kers op de taart. Zowel TAS als Milwaukee hebben me in het verleden veel succes gebracht, dus ik kijk ernaar uit om in 2022 weer samen te werken.”
 
Philip Neill, teambaas van TAS Racing, die ook uitkijkt naar de samenwerking, zei: "Road Racing en de Isle of Man TT zit gewoon in ons DNA bij TAS Racing en na twee jaar afwezigheid kijken we er nu naar uit om op het eiland Man in juni. Het organiserende team heeft in die tijd een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd en de TT van dit jaar heeft het potentieel om de grootste ooit te worden.”
 
Over de samenwerking met Milwaukee gesproken, Neill voegde toe: “Samenwerken met Milwaukee is een beetje een droomscenario voor ons allemaal, aangezien we de afgelopen jaren een hechte relatie met hen hebben ontwikkeld. Ik kan nu niet wachten om de fietsen in actie te zien met die felrode Milwaukee-kleuren op het Mountain Circuit. ”
 
Bij het openen van het volgende hoofdstuk in het Ian Hutchinson-verhaal bij TAS Racing, zei hij: “Onze samenwerking met Ian gaat terug tot 2016 toen we samen aanzienlijke successen boekten, zowel op de weg als op de BSB-circuits. Dus, in dit zeer belangrijke jaar voor TAS Racing, zijn we verheugd om opnieuw samen te werken met Ian voor onze laatste aanval op de International Road Racing-evenementen. ”
 
Milwaukee General Manager Dale McElveen, zei over de samenwerking: "We hebben een langdurige samenwerking met de motorsport van het hoogste niveau, waaronder zowel British Superbike als de Isle of Man TT in 2022. Dus, om partner te worden met TAS Racing als een officiële BMW Motorrad International Road Racing team, en hen te ondersteunen in BSB, voegt dit jaar een sterk niveau van synergie toe met beide series voor Milwaukee.”
 
Scott Grimsdall, BMW Motorrad National Marketing & PR Manager, zei: “We zijn verheugd om Ian Hutchinson terug te zien op BMW Motorrad-machines voor de Isle of Man TT van 2022 met TAS Racing in de Superbike- en Superstock-klassen. We weten dat hij daar in het verleden grote successen heeft geboekt met het team, en rijdend op de door BMW Motorrad UK ondersteunde M 1000 RR-machines, zijn we ervan overtuigd dat de samenwerking opnieuw positieve resultaten kan opleveren voor BMW op zo'n iconisch evenement.”