Zoeken

Tardozzi naar BMW World Superbike

6 januari 2010

Davide Tardozzi heeft een switch gemaakt naar het BMW World Superbike Team. De voormalig team manager van het Xerox Ducati World Superbike Team heeft hiervoor een driejarig contract getekend.

Davide_Tardozzi.jpg

Tardozzi kwam afgelopen seizoen bij menig criticaster - en niet te vergeten, de Haga fans - zwaar onder vuur te liggen omdat hij tot twee maal toe had verzuimd teamorders uit te schrijven aan Haga's teamgenoot Michel Fabrizio, die daardoor tien kostbare punten voor Haga's neus wegkaapte. Tien punten die Haga op het eind van het seizoen tekort kwam om zijn eerste wereldtitel te kunnen claimen.

Davide Tardozzi verliet aan het eind van het afgelopen seizoen het Ducati World Superbiketeam. De succesvolle teammanager zocht een nieuwe uitdaging nodig en heeft die gevonden bij het BMW Motorrad Motorsport World Superbiketeam. Tardozzi, die zelf in de jaren 80 en 90 een redelijk succesvolle racecarrière had, werkte bijna twintig jaar voor Ducati en in die jaren werden acht wereldkampioenschappen behaald. In zijn functie als teammanager zal hij twee voor hem zeer bekende coureurs tegenkomen, Troy Corser en Ruben Xaus. Zij reden in het verleden al eens voor Tardozzi en Corser pakte in 1996 het wereldkampioenschap met de Italiaan als teammanager.

De move naar BMW is een behoorlijke uitdaging voor Tardozzi, onder wiens taak het Team zal moeten groeien van top tien resultaten afgelopen seizoen naar podia voor 2010. BMW had vooraf duidelijke doelen gesteld voor elk seizoen WK Superbike en het is aan Tardozzi om die doelen te realiseren.

Tardozzi is per 1 januari 2010 officieel in dienst getreden bij het Duitse team en zal tijdens de wintertest in Portimão (22 tot 24 januari) voor het eerst actief zijn in zijn nieuwe functie.