Zoeken

Talent Cup 600 ook in 2012

15 december 2011
Hoewel nog voor het begin van het seizoen twee van de vier Japanse merken zich terugtrokken kon de organisatie van de Talent Cup 600 het afgelopen seizoen terugkijken op een succesvol debuut. Reden voor Yamaha en Suzuki de talentenjacht in 2012 voort te zetten.

Talentcup_logo

Hoewel je met de aanhoudende negatieve berichtgeving over de Eurocrisis anders zou verwachten was het in oktober tijdens de KNMV opstapdagen nog nooit zo druk. De belangstelling voor de motorsport is sterk groeiende, waar het succes van de in 2011 gelanceerde Talent Cup 600 best wel eens een bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Hetgeen ook de inschrijflijst was af te lezen, meer dan zeventig jonge kerels en enkele dames hadden zich tijdens de opstapdagen ingeschreven om op het TT Circuit Assen kennis te maken met de Talent Cup 600 motoren van Yamaha en Suzuki. De aspirant coureurs kregen daarbij de gelegenheid het echte racegevoel te proeven op een Yamaha YZF-R6 of een Suzuki GSX-R600.

De eerste aanmeldingen voor het raceseizoen van 2012 zijn daarna volgens de organisatie in sneltreinvaart binnen gekomen. Er is echter nog plek op de startgrid en er zijn nog Talent Cup 600 motoren van Yamaha en Suzuki in voorraad, maar voor aanstormende talenten met voorkeur wordt wel geadviseerd om snel contact met de desbetreffende merkdealer op te nemen.

De voorlopige racekalender ziet er als volgt uit:
31 maart (Assen)
6 april (Assen)
28 april (Assen)
26 mei (Assen)
16 juni(Assen)
7 juli (Assen)
11 augustus(Assen)
29 september (Assen)

De organisatie is nog in onderhandeling met de ONK-organisatoren die de Talent Cup 600 nog niet in hun wedstrijdprogramma hebben opgenomen.

Talentcup_2011

De Talent Cup 600 is een initiatief van Yamaha en Suzuki. Deze raceklasse heeft als doel jonge coureurs de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen in de Nederlandse wegracesport. Bovendien is dit een prima kans om door te stromen naar hogere niveaus in de internationale motorsport.

De kracht van de Talent Cup 600 is dat deze betaalbare wegraceklasse een professioneel talentontwikkelingsprogramma biedt, waarbij deelnemers door prominenten uit de motorwereld worden getraind in alle facetten van de wegracesport.

Tijdens de races zullen er altijd KNMV gecertificeerde motorsporttrainers aanwezig zijn om de coureurs te begeleiden. Bovendien zijn er tal van workshops gepland variërend van techniek tot sponsoring en van conditie tot voeding. Daarnaast kunnen de deelnemers profiteren van de professionele knowhow op tactisch en technisch gebied.